25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
beach tennis…  Το άθλημα που ξεχώρισε το φετινό καλοκαίρι!

beach tennis… Το άθλημα που ξεχώρισε το φετινό καλοκαίρι!

  • Νέα

Μπορεί αρκετοί, κυρίως όσοι ασχολούνται με το κλασικό τένις, να γνωρίζουν το άθλημα από παλιά, αλλά φέτος το απολαύσαμε όλοι στο μέγιστο βαθμό στις παραλίες της Ξάνθης, της Κομοτηνής (και όχι μόνο), είτε ως θεατές είτε ως… παίκτες!

καλοκαίρι Ο λόγος για το beach tennis, τη νέα μανία των λουόμενων το φετινό. Στενός συγγενής του beach volley, αφού παίζεται στον ίδιο χώρο και σε ίδιο γήπεδο, μόνο που το φιλέ βρίσκεται σε χαμηλότερο ύψος (1,70 μ.). Συγγενής όμως και της κλασικής ξυλορακέτας, αφού παίζεται με τον ίδιο τρόπο (κυνηγάμε ένα μπαλάκι, δηλαδή …!) με τη διαφορά ότι υπάρχουν κανόνες και πόντοι αρκετά όμοια με το κλασικό τένις.

Για την ιστορία, να πούμε ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Beach Tennis ιδρύθηκε το 1980 στην Ιταλία από 34 χώρες-μέλη, ενώ το 2007 οργανώθηκε το πρώτο Ευρωπαϊκό Τουρνουά στη Σαρδηνία. Στην Ελλάδα το άθλημα κάνει την εμφάνισή του το 2004 και έκτοτε συνεχώς ανεβαίνει στην εκτίμηση του κοινού που κατακλύζει τις παραλίες.

Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε, όμως ακόμα είναι καιρός για beach tennis! Γι’ αυτό τα Σχολεία ΑΞΙΟΝ διοργανώνουν Ημερίδα beach tennis σε συνεργασία με τον Μιχάλη Φλώρο, Πρόεδρο του Συλλόγου Αντισφαίρισης επί Άμμου Καβάλας

Την Πέμπτη, λοιπόν, 29 Σεπτεμβρίου 2011 θα βρίσκεται στα Σχολεία ΑΞΙΟΝ ο κ. Φλώρος, όπου θα παρουσιάσει σε μαθητές και κοινό το άθλημα (κανόνες, τεχνική, tips). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίδειξη στο γήπεδο beach tennis από αθλητές και διοργάνωση μίνι τουρνουά με τη συμμετοχή μαθητών και επισκεπτών.

Σας περιμένουμε την Πέμπτη 29/09/2011 στις 11.00 το πρωί στα Σχολεία ΑΞΙΟΝ για μια καλύτερη γνωριμία με το άθλημα.

Κλείσιμο Μενού