25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία

Πρόγραμμα Λυκείου

Το πρόγραμμα που εφαρμόζει το Λύκειο ΑΞΙΟΝ, αποσκοπεί στο να ανταποκριθούν οι μαθητές του, κατά πρώτο λόγο, στις υψηλές απαιτήσεις του και κατά δεύτερο λόγο, να θεμελιωθεί η προσπάθεια μελλοντικής εισαγωγής τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας και του εξωτερικού, μετά το πέρας του Λυκείου.

Το σχολείο ακολουθεί το εγκεκριμένο πρόγραμμα που ορίζει η ελληνική πολιτεία διευρυμένο και εμπλουτισμένο με πολλές επιπρόσθετες ώρες διδασκαλίας (ελληνικών, μαθηματικών, φυσικής, χημείας, Ξένων γλωσσών, Η/Υ ).


Ξένες Γλώσσες

Διδάσκονται σε όλες τις τάξεις υποχρεωτικά δύο (2) ξένες γλώσσες: Αγγλικά και Γερμανικά ή Γαλλικά με αυξημένο φροντιστηριακό ωράριο.

Η εκπαιδευτική ύλη, προξενεί το ενδιαφέρον και παρακινεί τους μαθητές να φθάσουν στο επίπεδο C2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου (Common European Framework), δηλαδή στο επίπεδο του κοινώς λεγόμενου Proficiency των Αγγλικών και το αντίστοιχο των Γερμανικών ή Γαλλικών κλπ.

Αθλητισμός

Γενικός σκοπός του προγράμματος Φυσικής Αγωγής είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και η συνειδητοποίηση της ωφέλειας και της ανάγκης για άσκηση και άθληση. Επιπλέον στο προαιρετικό πρόγραμμα αναπτύσσουμε την συνεργασία και την ομαδικότητα με την συμμετοχή σε τουρνουά και αγώνες ομαδικών και ατομικών αθλημάτων.

Υπολογιστές και Τεχνολογία

Στα εργαστήρια υπολογιστών οι μαθητές εργάζονται σε σύγχρονο περιβάλλον και εκπαιδεύονται σε όλες τις βασικές εφαρμογές.

Από τη Α’ γυμνασίου ξεκινάει η προετοιμασία των παιδιών για την απόκτηση της απαραίτητης πιστοποίησης γνώσης χειρισμού υπολογιστών. Η διάρκεια των μαθημάτων είναι δύο ώρες ανά εβδομάδα. Σκοπός είναι η απόκτηση του βασικού πτυχίου των εγκεκριμένων από την Ε.Ε. φορέων πιστοποίησης Η/Υ.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση των μαθητών στο διαδίκτυο γίνεται υπό την επιτήρηση καθηγητών πληροφορικής, ενώ επιπλέον, το περιεχόμενο των ιστοσελίδων που επισκέπτονται οι μαθητές, ελέγχεται από ειδικό λογισμικό εντοπισμού και αποκλεισμού ιστοσελίδων ακατάλληλου περιεχομένου.

Πτυχία Πιστοποιήσεων

Μέσω των ενισχυτικών δραστηριοτήτων και των ειδικών προγραμμάτων προετοιμασίας, οι μαθητές του Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν, γρήγορα, τα διεθνώς αναγνωρισμένα πτυχία Πιστοποιήσεων (τύπου ECDL MICROSOFT κλπ ).


Αποτέλεσμα

Όλη η παραπάνω δομή έχει ως αποτέλεσμα για τον κάθε μαθητή του Λυκείου:

  • Να χαίρεται το σχολείο του, να απολαμβάνει το μάθημά του και τελικά να αποδίδει τα μέγιστα.
  • Να έχει κάθε υποστήριξη ενισχυτικής διδασκαλίας ή πρόσθετης βοήθειας, ώστε να εμπεδώνεται η εκ-παιδευτική ύλη και να προετοιμάζεται ο μαθητής για τις εξετάσεις του .
  • Να μαθαίνει τις βασικές Ξένες Γλώσσες και να κατέχει τελικά τα βασικά Πτυχία.
  • Να εκπαιδεύεται στην Τεχνολογία και στη χρήση των Υπολογιστών και να αποκτά τις επίσημες πιστοποιήσεις.
  • Να μυείται στη μουσική, το χορό, τη ζωγραφική, το σχέδιο κλπ.
  • Να αποκτά ολοκληρωμένη ανάπτυξη με εκδρομές, επισκέψεις χώρους τέχνης και αρχαιολογικούς χώρους, με διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και συμμετοχή σε διάφορα συνέδρια, με επισκέψεις στη Βουλή των Ελλήνων, διαγωνισμούς Χορωδιών, συμμετοχή στις τοπικές εκδηλώσεις (γιορτές Παλιάς Πόλης, Καρναβάλι, γιορτές Νεολαίας κλπ).
  • Να απολαμβάνει ένα διατροφικά προσεγμένο γεύμα σε ευχάριστο χώρο.
  • Να χρησιμοποιεί όλους τους ειδικούς χώρους του Σχολείου, αναγνωστήριο, βιβλιοθήκη, εργαστήρια, υπολογιστές και internet με την βοήθεια των καθηγητών του.
  • Και φυσικά να πετύχει στην σχολή που επιθυμεί και τον εκφράζει!
Κλείσιμο Μενού