25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία

Πληροφορίες Για Το Δημοτικό

 • Το σχολείο αποτελείται από 9 αίθουσες.
 • Κάθε αίθουσα είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, διαδραστικό πίνακα, προτζέκτορα, σύνδεση στο διαδίκτυο και ό,τι άλλο διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία.
 • Τα μαθήματα ξένων γλωσσών πραγματοποιούνται σε ξεχωριστές αίθουσες.
 • Υπάρχει ξεχωριστή βιβλιοθήκη για το δημοτικό με εκατοντάδες τόμους παιδικής λογοτεχνίας.
 • Οι μαθητές του δημοτικού δεν χρειάζεται να ανεβαίνουν σκαλοπάτια, καθώς το σχολείο είναι έτσι διαμορφωμένο, ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί των μικρών μαθητών.
 • Στις ώρες γυμναστικής οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ αλλά και κάθε απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και κλειστή αίθουσα για τις ημέρες που ο καιρός δεν επιτρέπει την γυμναστική έξω.
 • Τα μαθήματα Φυσικών και Πληροφορικής πραγματοποιούνται σε ειδικά σύγχρονα εργαστήρια και έτσι η μάθηση γίνεται βίωμα και κατακτάται αποτελεσματικότερα.
 • Οι γονείς ενημερώνονται από τους εκπαιδευτικούς εβδομαδιαίως στις ώρες επικοινωνίας αλλά και στις μηνιαίες προγραμματισμένες συναντήσεις που πραγματοποιούνται σε απογευματινές ώρες, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η προσέλευσή τους. Φυσικά για κάθε απορία, αμφιβολία, ανησυχία έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους δασκάλους αλλά και με τη διεύθυνση του σχολείου καθώς και με τη σύμβουλο εκπαιδευτικών θεμάτων.
 • Μέσω της πλατφόρμας του σχολείου για τα καθήκοντα, οι μικροί μαθητές λαμβάνουν καθημερινά έντυπο με όλα όσα έγιναν στο σχολείο αλλά και με ό,τι τους έχει ανατεθεί για το σπίτι. Οι γονείς είναι πάντοτε ενημερωμένοι για οτιδήποτε συμβαίνει. Τα καθήκοντα αναρτώνται καθημερινά και στην ιστοσελίδα του σχολείου, για να έχουν πρόσβαση και να ενημερώνονται ακόμη και οι μαθητές που απουσίαζαν.
 • Οι γονείς ενημερώνονται μέσω email αλλά και μέσω της ιστοσελίδας για τον μηνιαίο προγραμματισμό που περιλαμβάνει τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις κάθε τάξης. Επίσης λαμβάνουν φωτογραφικό υλικό από την ζωή των παιδιών τους στο σχολείο.
 • Στο σχολείο από την αρχή της λειτουργίας του εφαρμόζεται και η περιγραφική αξιολόγηση. Κάθε μαθητής έχει το δικό του βιβλιάριο αξιολόγησης που τον ακολουθεί στους τρεις κύκλους σπουδών του δημοτικού. Αξιολογούμε στην ουσία με στόχο την βελτίωση κάθε μαθητή.
 • Εφαρμόζεται η μέθοδος project. Πέρα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και μικρά σχέδια εργασίας που υλοποιεί κάθε τάξη, στο τέλος της χρονιάς πραγματοποιεί και ένα πρόγραμμα μεγάλης διάρκειας. Οι μαθητές ερευνούν, βιώνουν, διασκεδάζουν, συνεργάζονται με τοπικούς φορείς, αναλύουν, συμπεραίνουν, εξάγουν αποτελέσματα στην έρευνά τους και τέλος παρουσιάζουν σε συμμαθητές και γονείς όλα όσα κατάφεραν, πάντα μέσα από ευφάνταστους τρόπους, παραστάσεις, ντοκιμαντέρ κ.α.


Σίτιση

Το εστιατόριο του σχολείου λειτουργεί 13.15 έως 13.40 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους μαθητές. Το πρόγραμμα διατροφής επιμελείται κλινική διατροφολόγος, έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως τις διατροφικές ανάγκες κάθε μαθητή ανάλογα με την ηλικία του.

Πολλά απο τα προϊόντα όπως λάδι, λαχανικά, φρούτα, αβγά κ.α έχουν παραχθεί στους χώρους των σχολείων (λαχανόκηποι, αμπελώνες, ελαιώνες κ.α).


Μεταφορές

Η μεταφορά των μαθητών μας γίνεται με ιδιόκτητα ή μισθωμένα λεωφορεία και είναι προαιρετική. Τα δρομολόγια είναι μελετημένα, ώστε οι μαθητές να παραλαμβάνονται μπροστά απο τα σπίτια τους με ασφάλεια και οι διαδρομές να διαρκούν όσο το δυνατό λιγότερο. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών στη στάση. Κατά την εγγραφή του μαθητή δίνεται και ο αντίστοιχος κανονισμός μεταφοράς στον οποίο αναφέρονται οι λεπτομέρειες για μία καλή και ασφαλή μεταφορά.

Κλείσιμο Μενού