25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία

Σκοπός – Φιλοσοφία Νηπιαγωγείου

  • Στη προσχολική εκπαίδευση η γνώση προσφέρεται με τρόπο βιωματικό και διερευνητικό. Σεβόμενοι το προσωπικό ρυθμό του κάθε παιδιού το αφήνουμε να προβληματιστεί, να πειραματιστεί, να μοιραστεί συναισθήματα και εμπειρίες, να κάνει λάθη και να μάθει.
  • Δίνουμε ερεθίσματα και κίνητρα για να κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον του, ώστε να συμμετέχει ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία και να αποκτήσει αυτοκυριαρχία.
  • Σ ' ένα ιδανικό περιβάλλον που εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια καλλιεργείται η προσωπικότητα κάθε παιδιού. Σ΄αυτό το χώρο πλημμυρισμένο από αγάπη, φροντίδα και ενδιαφέρον για το παιδί αναπτύσσεται ο ψυχικός και συναισθηματικός του κόσμος, αξιοποιώντας παράλληλα τις σωματικές του ικανότητες.
  • Σε συνεχή επαφή με τη φύση, παίζοντας στον περιφραγμένο αύλιο χώρο του νηπιαγωγείου μας, το παιδί μαθαίνει τις βασικές αρχές της περιβαλλοντικής αγωγής φυτεύοντας δέντρα, φυτά και παρατηρώντας την εξέλιξη τους.
  • Οι συνεχείς επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές, που πραγματοποιούνται στα πλαίσια των διαθεματικών ενοτήτων που επεξεργαζόμαστε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, συμβάλλουν όχι μόνο στη μελέτη σε βάθος των θεμάτων και τη βιωματική τους προσέγγιση αλλά και στην εξοικείωση του νηπίου με το φυσικό και ανθρωπογενές του περιβάλλον.
  • Η γειτνίαση Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στο ΑΞΙΟΝ και η κοινή εκπαιδευτική φιλοσοφία, βοηθά το παιδί να περάσει ομαλά από τη μία βαθμίδα στην άλλη. Τα τετράδια γραφής και μαθηματικών, η διαδικασία προ ανάγνωσης και η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της Α' Δημοτικού βοηθά το παιδί να ανταποκριθεί στις μελλοντικές απαιτήσεις της εκπαιδευτικής του πορείας.
  • Η καθημερινή ασφαλής μετακίνηση με τα καινούργια ιδιόκτητα λεωφορεία μας αλλά και η απαραίτητη για το ολοήμερο πρόγραμμά του σίτιση (δυνατότητα πρωινού και μεσημεριανού γεύματος), ικανοποιούν όλες τις ανάγκες του παιδιού και κατ΄ επέκταση της σύγχρονης οικογένειας.
Κλείσιμο Μενού