25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Επίσκεψη της Β΄ Λυκείου στο Υπολογιστικό κέντρο του Δ.Π.Θ.

Επίσκεψη της Β΄ Λυκείου στο Υπολογιστικό κέντρο του Δ.Π.Θ.

Ypologistiko2014

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, η Β τάξη του Λυκείου ΑΞΙΟΝ, επισκέφθηκε το υπολογιστικό κέντρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη. Η επίσκεψη έγινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στα πλαίσια του μαθήματος Τεχνολογία Επικοινωνιών που διδάσκεται στην Τεχνολογική κατεύθυνση αλλά και του project που για φέτος έχει το θέμα “Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών”.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον Διευθυντή του υπολογιστικού κέντρου κ. Ορφανίδη Αναστάσιο και είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν τόσο εκθέματα από το παρελθόν όσο και το σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο.

Ιδιαίτερα τα εκθέματα από το παρελθόν που διαθέτει το πανεπιστήμιο καθώς χρονολογούνται από το 1975, τράβηξαν την προσοχή των μαθητών μας, αφού παράλληλα με τη θεματική εργασία που πρέπει να ολοκληρώσουν, έχουν αναλάβει τη διοργάνωση μιας έκθεσης με ιστορικά αντικείμενα τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών, όπως παλαιά τηλέφωνα, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και υπολογιστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπολογιστικό κέντρο του ΔΠΘ λειτουργεί από το 1974 και σήμερα εξυπηρετεί περίπου 30.000 χρήστες της πανεπιστημιακής κοινότητας και διασυνδέει πάνω από 2.500 υπολογιστές.

Κλείσιμο Μενού