25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Οι μαθητές της Δ΄δημοτικού αρθρογραφούν για το 1ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης

Οι μαθητές της Δ΄δημοτικού αρθρογραφούν για το 1ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης

Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού του σχολείου μας κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και της Παραγωγής Λόγου. Κάνοντας πράξη τον χαρακτήρα του «βιωματικού σχολείου» που έχει το Δημοτικό ΑΞΙΟΝ, αποφάσισαν με παρότρυνση της δασκάλας τους να αρθρογραφήσουν για ένα επίκαιρο θέμα της τοπικής κοινωνίας, το 1ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης, που διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Οι Βάτραχοι».

Συγκέντρωσαν πληροφορίες για τη δράση αυτή από το διαδίκτυο και έγραψαν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ένα μικρό, ενημερωτικό άρθρο. Έπειτα, διάβασαν τα άρθρα τους στην τάξη, συζήτησαν μεταξύ τους για όσα τους άρεσαν και όσα θα μπορούσαν να βελτιώσουν και επέλεξαν ένα για να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας. Μπορείτε να αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας για να ενημερωθείτε, ενισχύοντας την προσπάθεια των παιδιών να μεταφέρουν το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης σε κάθε έναν από εμάς.

DSC_0333ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Ο πολιτιστικός σύλλογος «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» διοργανώνει το πρώτο φεστιβάλ αλληλεγγύης στην πόλη μας, την Ξάνθη. Το φεστιβάλ ονομάζεται «Ο ΑΪ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ».

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 31 Ιανουαρίου. Βοηθήστε τον Αϊ- Βασίλη να γεμίσει τον σάκο του με τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Με αυτά τα τρόφιμα θα ενισχύσουμε 150 άπορες οικογένειες. Αυτά τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν σε πολλά σημεία στην Ξάνθη. Επίσης, σε αυτό το έργο θα συμμετέχουν και πολλοί άλλοι σύλλογοι.

Βοηθήστε τους συμπολίτες μας να περάσουν αυτές τις κρύες μέρες με ένα ζεστό πιάτο φαγητό.

Κορίνα Καλλαντζή

μαθήτρια Δ’ Δημοτικού

Κλείσιμο Μενού