25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Βράβευση σχολικής εφημερίδας «Κους-κους για Αχαιούς» από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Βράβευση σχολικής εφημερίδας «Κους-κους για Αχαιούς» από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

 

18ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Εντύπων

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Βράβευση στο Ίδρυμα Κακογιάννη- Καλύτερης Θεματογραφίας

Ήταν μεγάλη η έκπληξή μας όταν πληροφορηθήκαμε πως η σχολική εφημερίδα «Κους- Κους για Αχαιούς» βραβεύτηκε σε έναν αξιόλογο μαθητικό διαγωνισμό, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την έγκριτη Αθηναϊκή εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Η επίσκεψη στην Αθήνα για την παραλαβή του βραβείου μας υπήρξε μια ξεχωριστή και συνάμα συγκινητική εμπειρία. Στην τελετή παραβρέθηκαν, για να τιμήσουν τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων, που με την προσπάθεια, την αγωνία και τον ενθουσιασμό τους δημιούργησαν έντυπα άξια επαίνου.

Την απονομή του βραβείου για το σχολείου μας έκανε ο ποιητής Γιάννης Κοντός, ενώ ο Παναγιώτης Σπανόπουλος μαθητής του Γυμνασίου ΑΞΙΟΝ ως εκπρόσωπος της δημοσιογραφικής ομάδας, παρέλαβε περήφανος τη διάκριση.

Η δημιουργία αυτού του εντύπου ξεκίνησε, όταν ζήτησα από τους μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου, που διδάχθηκαν το μάθημα της Ομήρου Οδύσσειας, να σκεφτούν πώς θα δρούσε σήμερα ο ήρωας στον αιώνα των επιστημών και της τεχνολογίας. Έδειξαν μάλιστα έντονο ενδιαφέρον, όταν τους ζήτησα να γράψουν κείμενα βασισμένα στις περιπέτειες του Οδυσσέα αλλά επηρεασμένα από το σημερινό τρόπο ζωής. Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε και με την πολύτιμη βοήθεια της καθηγήτριας της Πληροφορικής κυρίας Αυγής Δρασκέλη τυπώσαμε την εφημερίδα με τον καυστικό τίτλο «Κους- Κους για Αχαιούς».

Νιώθω υπερήφανη που λειτούργησε το ομαδικό πνεύμα της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών που είναι και ο πρωταρχικός ρόλος των σύγχρονων σχολείων. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πως όταν δίνουμε στους μαθητές την έμπνευση αυτοί έχουν τη μαγική δυνατότητα να μας εκπλήσσουν πάντοτε ευχάριστα!

Να ευχαριστήσουμε την κυρία Ξένια Καλδάρα ανώτατο εκτελεστικό στέλεχος του Ιδρύματος Κακογιάννη για την ευχάριστη φιλοξενία στο Ίδρυμα Κακογιάννη καθώς και τους δημοσιογράφους κύριο Χρήστο Μεμή, διευθυντή της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, τον κύριο Μηνά Βιντιάδη, υπεύθυνο και διοργανωτή της εκδήλωσης καθώς και την τριμελή επιτροπή που επέλεξαν ως έντυπο με καλύτερη θεματογραφία την εφημερίδα «Κους- Κους για Αχαιούς» του Γυμνασίου ΑΞΙΟΝ.

Αλατά Μαρίνα, φιλόλογος στο Γυμνάσιο ΑΞΙΟΝ

Υπεύθυνη- Συντονίστρια της δημοσιογραφικής ομάδας «Κους- Κους για Αχαιούς».

Κλείσιμο Μενού