25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
«Τριήμερη Εκδρομή στην Αθήνα»

«Τριήμερη Εκδρομή στην Αθήνα»

Όταν έγινε το τριήμερο ταξίδι στην Αθήνα, είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά το λάτρεψαν, όχι μόνο το ταξίδι αλλά και τα διάφορα αξιοθέατα. Οι πιο ωραίες στιγμές των παιδιών ήταν κυρίως η ξενάγηση στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, η ξενάγηση στην Ακρόπολη και η βόλτα με το τρενάκι.
Το νέο μουσείο βρίσκεται κάτω από την σκιά του Παρθενώνα. Αυτό το μοντέρνο αρχιτεκτονικό θαύμα αποτελείται από δύο υπόγειους ορόφους σε ένα πυρήνα περιορισμένης έκτασης, ισόγειο και δύο ορόφους καθώς υπάρχει και μια μεγάλη ανασκαφή κάτω από το κτίριο όπου μπορούν να το θαυμάζουν οι επισκέπτες από όλους τους ορόφους. Περπατώντας κανείς διαδρόμους μπορεί να θαυμάσει τα διάφορα αγάλματα, μικρά και μεγάλα, τις διάφορες παραστάσεις μεγάλων ηρώων από την ζωφόρο και γενικότερα να θαυμάσει την ζωή των αρχαίων μέσα από έργα τέχνης και τα διάφορα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι περπατώντας ανάμεσα στα μνημεία και ακούγοντας τη ξεναγό σου φαινόταν να περνάει από μπροστά σου όλη η ιστορία των αρχαίων Ελλήνων.
Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η επίσκεψη μας στο λόφο της Ακρόπολης, όπου είδαμε από κοντά τον Παρθενώνα, το Ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο και τα άλλα μνημεία που μας ήταν γνωστά από το μάθημα της αρχαίας ιστορίας.
Το πιο διασκεδαστικό από όλα όμως ήταν η βόλτα με το τρενάκι. Το μεσημεράκι πήγαμε στην αρχαία αγορά, όπου επιβιβαστήκαμε στο τρενάκι ίσα – ίσα που χωρούσαμε. Και από πού δεν μας πέρασε, από διάφορα στενά, εμπορικούς δρόμους, πάρκα γειτονιές…… Όταν τελιώσαμε την βόλτα με το τρενάκι γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Όλοι ήμασταν κουρασμένοι. Αυτό βέβαια δεν μας εμπόδισε να βρεθούμε με τους φίλους μας και να μιλάμε με τις ώρες για τις εντυπώσεις μας. Από τι ξέρω, όλοι η παρέα είχε κοιμηθεί πολύ αργά και αυτό μας κόστισε πολύ ακριβά αφού την επόμενη μέρα νυστάζαμε υπερβολικά.

Στέλλα Φλώρου

Κλείσιμο Μενού