25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Το περιβάλλον και η προστασία του

Το περιβάλλον και η προστασία του

  • Νέα

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας με αφορμή το project «Το περιβάλλον και η προστασία του», πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες με σκοπό να μάθουν την αναγκαιότητα να διατηρούμε τη γη μας καθαρή.

Έτσι, σε ομαδες με σκοπό τη συνεργασία και την ομαδικότητα ζωγράφισαν τι κάνουν οι «προστάτες της γης» ώστε να έχουν ένα καθαρό περιβάλλον και τι κάνουν «οι εξωγήινοι» που ήρθαν για να καταστρέψουν τη γη.

Στη συνέχεια, μάθαμε την σημασία της ανακλυκλωσης και της κομποστοποίησης παρακολουθώντας εκπαιδευτικά βίντεο και μαθαίνοντας τραγουδακια. Τα παιδιά έφεραν από το σπίτι τους υλικά που ανακυκλώνονται και τα τοποθετήσαμε στους κάδους ανακύκλωσης. Όπως επίσης έφτιαξαν και ένα αντίστοιχο κολλάζ με ανακυκλώσιμα αντικείμενα.

Ακόμα μαζέψαμε διαφορα αποφάγια και πήγαμε να ταΐσουμε τις κότες που υπάρχουν στο χώρο του σχολείου μας, τονίζοντας τη σημασία στη μείωση των σκουπιδιών. Στη συνέχεια απολαύσαμε τη φύση και το καθαρό περιβάλλον του σχολείου μας.

Τέλος, αποφασίσαμε να εχουμε το σύνθημα μας που θα μας θυμίζει την χρησιμότητα της ανακύκλωσης, το οποίο είναι «τα σκουπίδια δεν πετώ, μα τα χρησιμοποιώ! Και μας νοιάζει όλους πολύ, να είναι η γη μας καθαρή».

Κλείσιμο Μενού