25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Απονομή Τίτλου «Σχολείο Πρέσβης Του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Απονομή Τίτλου «Σχολείο Πρέσβης Του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Το Λύκειο ΑΞΙΟΝ για μια ακόμη χρονιά διακρίθηκε και τιμήθηκε με τον τίτλο «Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» έπειτα από αξιολόγηση των δράσεων του για το σχολικό έτος 2020-2021. 

Το πρόγραμμα Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) έχει σκοπό να βελτιώσει τη γνώση των μαθητών γύρω από την ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία, τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις ευρωπαϊκές αξίες. Ενθαρρύνει επίσης τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Έρχονται σε επαφή με βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με άλλους πρέσβεις και εταίρους και συνεργάζονται με μέλη της κοινότητάς του.

Με περίπου 1 500 σχολεία με πιστοποίηση Σχολείου-Πρέσβη, 3 700 καθηγητές-πρέσβεις και περίπου 23 000 μαθητές-πρέσβεις στην ΕΕ , προσφέρεται στα σχολεία μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγές βέλτιστων πρακτικών και για συνεργασία στην εφαρμογή του προγράμματος.

Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες καθηγητές και μαθητές του σχολείου μας που αναγορεύονται σε «Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»!

Υπεύθυνη καθηγήτρια προγράμματος: Κοκκίνου Ελένη, φιλόλογος

Κλείσιμο Μενού