25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
ΑΞΙΟΝcamp 2014, Εβδομάδα 2η: Αρχαιολογία & Ρομποτική

ΑΞΙΟΝcamp 2014, Εβδομάδα 2η: Αρχαιολογία & Ρομποτική

camp2front

Είμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα του ΑΞΙΟΝcamp και οι μέρες περνούν χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Αυτήν την εβδομάδα λειτουργούν οι δραστηριότητες της αρχαιολογίας και τη ρομποτικής.

Η αρχαιολογία πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά και τα παιδιά φαίνεται να έχουν ενθουσιαστεί. Την πρώτη μέρα (Δευτέρα) η υπεύθυνη του προγράμματος, φιλόλογος κ. Δημητριάδου, έδειξε στα παιδιά μια σειρά από παιχνίδια που υπήρχαν στα αρχαία χρόνια. Όλοι μαζί συζήτησαν και έμαθαν πώς παίζονταν κάποια από τα παιχνίδια αυτά.

Η δεύτερη μέρα ήταν πιο ενδιαφέρουσα καθώς τα παιδιά έφτιαξαν με τη βοήθεια του πηλού τα παιχνίδια για τα οποία μίλησαν την πρώτη μέρα. Τώρα θα πρέπει να περιμένουν να στεγνώσουν ώστε να παίξουν με αυτά.

camp23 camp24
camp25 camp26

Αύριο έχουν προγραμματίσει επίσκεψη στο Αρχαιλογικό Μουσείο των Αβδήρων.

Στη ρομποτική, την πρώτη μέρα, αφού μιλήσαμε λίγο για το τι είναι ρομπότ, χωριστήκαμε σε ομάδες. Τα μεγαλύτερα παιδιά (Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού) έφτιαξαν τη βασική κατασκευή του ρομπότ με την οποία θα δοκιμαστούν τις επόμενες ημέρες στις αποστολές που θα τους ανατεθούν.

Τα μικρότερα παιδιά, έφτιαξαν μια “ρομποτική” σβούρα. Εκτός από το κομμάτι της κατασκευής, δοκιμάσαμε διάφορους συνδυασμούς από γρανάζια μέχρι να βρούμε το συνδυασμό που γυρίζει τη σβούρα πιο γρήγορα.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα, οι μεγαλύτεροι ξεκίνησαν με κάποιες απλές αποστολές, ενώ οι μικρότεροι έφτιαξαν μια λίγο πιο σύνθετη κατασκευή.

camp27 camp28
camp29 camp30

Φυσικά, δεν ξεχνάμε ότι πρέπει και να παίζουμε. Το πρωί που η ζέστη είναι ακόμη υποφερτή παίζουμε διάφορα παιχνίδια με τους γυμναστές μας.

camp21 camp22

Αύριο το πρόγραμμα έχει θάλασσα. Ό,τι πρέπει με αυτήν τη ζέστη.

Κλείσιμο Μενού