25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Χριστούγεννα στο σχολείο

Χριστούγεννα στο σχολείο

Λίγες ημέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα και στα σχολεία ΑΞΙΟΝ οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος από αρχές Δεκέμβρη ακολουθήσαμε τις αγαπημένες μας συνήθειες…

Υποδεχθήκαμε τον Δεκέμβρη με τον καθιερωμένο στολισμό των χώρων του σχολείου. Στη συνέχεια τηρήσαμε ένα ακόμη έθιμο… αυτό της παρασκευής «Βαρβάρας», τιμώντας την παράδοση του τόπου μας. Συζητήσαμε για το έθιμο, την προέλευσή του και τη σημασία του και στη συνέχεια φάγαμε λουκουμάδες και ήπιαμε ζεστή σοκολάτα, απολαμβάνοντας τις πρώτες κρύες ημέρες του Δεκέμβρη, ενώ η χορωδία μας τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα!

Αυτό τον καιρό στο ΑΞΙΟΝ τα μαθήματα συνεχίζονται αλλά με τον πλέον ευχάριστο τρόπο. Κάθε τάξη και μια έκπληξη… χριστουγεννιάτικα διηγήματα στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας, ευρηματικές κατασκευές, απολαυστικές ταινίες και πολλές άλλες δράσεις… και όλα αυτά συνδυασμένα με τα έθιμα και τη λαογραφία του τόπου μας.

Η πιο γλυκιά αναμονή, όμως, είναι για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού ΑΞΙΟΝ, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου με την παράσταση ο ‘Το κοριτσάκι με τα σπίρτα’ και του Νηπιαγωγείου την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου με την παράσταση ‘Ο Άγιος Βασίλης Κόκκαλο’.

Σας περιμένουμε όλους!

Κλείσιμο Μενού