25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Διάκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό Φυσικής Physics Brawl

Διάκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό Φυσικής Physics Brawl

Μαθητικοί διαγωνισμοί γίνονται πλέον πολλοί.
Χρήσιμοι, λίγο ή πολύ, όλοι.

Ορισμένοι όμως έχουν μεγάλη βαρύτητα και αναγνωρίζονται ως εφόδια για την εισαγωγή στα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο κόσμο.

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου ο μαθητής μας Τερλεμές Σπύρος συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό φυσικής Physics Brawl του τμήματος Φυσικής και Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Charles της Πράγας Πανεπιστημίου Charles της Πράγας, ενός από τα αρχαιότερα και καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (ιδρύθηκε το 1348).

Η τριμελής ομάδα “Greek Team Alpha” (μοναδική Ελληνική ομάδα) στην οποία ο Σπύρος ήταν πρώτο μέλος και την συμπλήρωναν οι μαθητές Μενέλαος Ράπτης
& Χρήστος Κουμτζής, κατάφερε να λύσει 13 προβλήματα φυσικής σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Τα προβλήματα κυμαίνονταν από προβλήματα αστροφυσικής και ηλεκτρομαγνητισμού, μέχρι μηχανικής, οπτικής, θερμοδυναμικής.

Το πιεστικό και ταυτόχρονα πρωτόγνωρο είναι πως για κάθε ένα πρόβλημα που λύνει η ομάδα της δίνεται άλλο ένα πρόβλημα και αυτό συνεχίζεται διαρκώς επί ένα τρίωρο!

Για παράδειγμα και απλοποιημένα, ένα από τα θέματα που τους τέθηκαν ήταν να μελετήσουν τον όγκο μιας ορισμένης ποσότητας ατμοσφαιρικού αέρα που περιέβαλλε θεωρητικά την γη, χρησιμοποιώντας πραγματικά δεδομένα για την μορφή και τα χαρακτηριστικά της γης.

Τις επόμενες μέρες θα ενημερωθεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του ΑΞΙΟΝ για τις δράσεις των διαγωνισμών και τα αποτελέσματα τους.

Άξια πρότυπα νέων!

Κλείσιμο Μενού