25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Δημιουργία βοτανόκηπου!

Δημιουργία βοτανόκηπου!

  • Νέα

Βότανα: δώρα της φύσης μας στον κήπο του ΑΞΙΟΝ

Σήμερα ξεκίνησε ένα έργο που το μελετούσαμε καιρό. Ένα νέο project με πολλούς στόχους.

Ο λάτρης της πανίδας και γεωπόνος κ. Μιχάλης Ματσίνης σύμβουλός μας, ο κ. Ραφαήλ δάσκαλός μας και η Στ´τάξη εργατική ομάδα…

Η ΣΤ’ δημοτικού μελέτησε για καιρό αναλυτικά τα βότανα και τα αρωματικά φυτά. Στη συνέχεια οι μαθητές ετοίμασαν παρουσιάσεις και ακολούθησε η δημιουργία ενός Βοτανικού κήπου, ένα νέο σημείο μάθησης στην αυλή του σχολείου μας.

Η έλλειψη ρυπογόνου βιομηχανίας στη περιοχή έχει αφήσει αμόλυντο το περιβάλλον μας. Τα βουνά μας, οι όχθες των ποταμών και λιμνών και ο εύφορος κάμπος, έχουν τα πάντα. Είναι γεμάτα από όλα τα βότανα, ακόμη και τα σπάνια..

Οριοθετήσαμε ένα μεγάλο τμήμα στο κτήμα του σχολείου, θα σκαφτεί και φρεζαριστεί, συγκεντρώσαμε πολλά ( και συνεχίζουμε) βότανα και αρχικά τα τοποθετήσαμε  σε ανάλογες γλάστρες και αργότερα στο βοτανικό κήπο. Θα είναι μια άξια “βοτανοθήκη”!

Τι καλύτερο και ωφέλιμο για τα παιδιά από την επαφή με τη φύση. Ξεφεύγουν από το βεβαρημένο πρόγραμμά τους , τις υποχρεώσεις τους, τα μαθήματα. Στην εποχή της οθόνης τέτοια εκπαιδευτικά προγράμματα βοηθούν στην ανάπτυξη των αισθήσεων και των δεξιοτήτων των μαθητών (όσφρηση, αφή, λεπτή κινητικότητα). Τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με τη φύση είναι πιο ισορροπημένα και ευτυχισμένα.

Καθημερινά όλες οι τάξεις μπορούν να βλέπουν, να πιάνουν, να μυρίζουν τα φυτά μας και να μαθαίνουμε γι’ αυτά!

Κλείσιμο Μενού