25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία

Α Δημοτικού - 1 Ιουνίου 2022

Τι κάναμε σήμερα στην τάξη:

Γλώσσα

Γράψαμε την ορθογραφία  μας.

Ξεκινήσαμε το επαναληπτικό μας φυλλάδιο.

Αγγλικά

revision


Τι έχω να διαβάσω για την επόμενη μέρα:

Μαθηματικά

Από το επαναληπτικό φυλλάδιο τα παιδιά θα έχουν για το σπίτι τη σελ.6

Υπενθυμίζω ότι όταν προσθέτουμε διψήφιους αριθμούς μεταξύ τους :Βρίσκουμε τις μονάδες και τις δεκάδες και στους δύο αριθμούς και στη συνέχεια λέμε στα παιδιά: μονάδες με μονάδες  και δεκάδες με δεκάδες.

Για όσα παιδιά έλειπαν στο φυλλάδιο έχουμε φτάσει ως τη σελ. 4. Τα προβλήματα στις σελ. 4 και 5 θα γίνουν στο σχολείο!

Το φυλλάδιο να το βάλουν τα παιδιά στις τσάντες τους!

Παρατηρήσεις

  • Δόθηκαν στα παιδιά τα λόγια τους για τη θεατρική παράσταση που θα κάνει η Α’ Δημοτικού για τον Μάνο Χατζιδάκι. Παρακαλώ  πολύ να τα μάθετε.
  • Αύριο τα παιδιά να φέρουν το λογοτεχνικό τους βιβλίο.
  • Ξεκίνησαν οι επαναλήψεις. Τα παιδιά μπορούν αν θέλουν να φέρνουν μια μικρότερη τσαντούλα. Για την Πέμπτη χρειαζόμαστε: φυλλάδιο μαθηματικών και το λογοτεχνικό μας βιβλίο “Μια θάλασσα πλαστικά”. Φυσικά να φέρουν το φαγητό τους, το νερό τους, καπέλο και να έχουν μια μάσκα για το λεωφορείο.
  • Κάθε παιδί να φέρει από μια φωτογραφία του Μάνου Χατζιδάκι (είτε είναι με την οικογένεια του ή και από όπως ήταν μικρός ή σε μεγαλύτερη ηλικία). Επίσης, να εκτυπώσουν από εφημερίδες ή τίτλους εφημερίδων, άρθρα, περιοδικά αφιερώματα για τον Μάνο Χατζιδάκι. Μπορεί να είναι και σε κάποια άλλη γλώσσα αρκεί να ξέρουν τα παιδιά να το διαβάζουν .χ. αγγλικά, τούρκικα, γερμανικά).
  • Δόθηκαν οι υπεύθυνες δηλώσεις για την ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας στη Θάσο. Παρακαλώ να τις υπογράψετε και τα παιδιά να τις φέρουν. Το κόστος είναι 30Ε.
                                                                                    Καλό μήνα!!!!
Κλείσιμο Μενού