25410 81130 / Ξάνθη / Επικοινωνία

ΣΤ Δημοτικού - 26 Οκτωβρίου 2026

Τι κάναμε σήμερα στην τάξη:

Γλώσσα

Δραστηριότητα για την 28η Οκτωβρίου: “Οι αναμνήσεις του στρατιώτη”

Στην τάξη παρουσιάστηκε μία βαλίτσα με ένα φουλάρι, ένα μαντήλι, ένα μπρελόκ και μία πετσέτα ως προσωπικά είδη του στρατιώτη. Επιπλέον, μέσα στην βαλίτσα υπήρχαν φωτογραφίες. Η μία απεικόνιζε έναν στρατιώτη να γράφει γράμμα στην οικογένειά του και η δεύτερη απεικόνιζε στρατιώτες που ζέσταιναν φαγητό πάνω σε φωτιά. Στόχος ήταν να συζητήσουμε τις βασικές ανάγκες που έχουν όλοι οι άνθρωποι, οι οποίες αφορούν την επιβίωση και την επικοινωνία με το οικογενειακό μας περιβάλλον. Επιπλέον, εξηγήσαμε τις δύσκολες συνθήκες του πολέμου. Στο τέλος, γράψαμε ευχές και όμορφα λόγια σχετικά με την αξία της ειρήνης, της ελευθερίας και την σημασία της διπλωματίας. 

Επεξεργαστήκαμε τα κείμενα από το σχολικό εγχειρίδιο για την 28η Οκτωβρίου.

Μαθηματικά

Στο τετράδιο μαθηματικών:

Να βρείτε τον ΜΚΔ των αριθμών:

α) 25,15

β) 17,11

γ)81,27

δ) 34,44


Τι έχω να διαβάσω για την επόμενη μέρα:

Παρατηρήσεις

  • Αύριο μην πάρετε βιβλία. Θα γίνει γιορτή για την 28η Οκτωβρίου. Να έχετε μια μικρή τσάντα με τα απαραίτητα. Όλοι θα σχολάσουμε 11:30.
  • Αύριο παρακαλούνται τα παιδιά που συμμετέχουν στην γιορτή της 28ης να προετοιμάσουν τα λόγια τους. Επιπλέον, να έχουν μαζί τους το χαρτονάκι με τα λόγια τους.
  • Οι μαθητές που είναι στην σημαία και πρόκειται να πάνε στην κατάθεση στεφάνων, χρειάζεται να φοράνε τα ρούχα της παρέλασης. Επιπλέον, χρειάζεται να έχουν μαζί τους το πουλόβερ.
  • Οι υπόλοιποι μαθητές να φορούν άσπρο πουκάμισο και μπλε τζιν, χωρίς σχέδια.

Αγγλικά

Την Δευτέρα, στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών και με αφορμή το Halloween, θα παρακολουθήσουμε στην τάξη μια ταινία.

Όποια μαθήτρια ή μαθητής το επιθυμεί, μπορεί να έρθει ντυμένος (με στολή ή αξεσουάρ σχετικά με το Halloween) και να φέρει γλυκά ή κέρασματα για να τα μοιραστούμε με την τάξη μας!

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ενημέρωσης για το μάθημα των Αγγλικών στην αίθουσα των Αγγλικών. Στη συνάντηση αυτή θα συζητήσουμε για την πρόοδο των παιδιών και τρόπους για την καλύτερη υποστήριξη της μελέτης τους στο σπίτι. Η παρουσία και η συνεργασία σας είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη μαθησιακή τους εξέλιξη, γι’ αυτό θα χαρώ πολύ να σας δω από κοντά. Ευχαριστώ.

Κλείσιμο Μενού