25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 η Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού επισκέφθηκαν την όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Λόγω των ευνοούμενων καιρικών συνθηκών οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης ξεκινώντας από τον Λευκό Πύργο ως το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου.

Στην συνέχεια, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής οι μαθητές παρακολούθησαν την έκθεση «Οδύσσεια» στο ΝΟΗΣΙΣ και έζησαν μία αξιοθαύμαστη εμπειρία. Ενα καταπληκτικό, μυθολογικό πάρκο και μουσείο, αφιερωμένο στον Οδυσσέα, με τρισδιάστατα ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων που διαθέτουν κίνηση και ήχο, με αποτέλεσμα όλες οι περιπέτειες του Οδυσσέα να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας «Αστερισμοί και Μύθοι» μία ταινία 3D που άφησε «άφωνους» τους μαθητές. Η ταινία αφηγείται μία ιστορία, ενός αγοριού με τον παππού του, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα δάσος και παρατηρούν τον νυχτερινό ουρανό. Εκεί συζητούν για τους αστερισμούς και  αναπαριστούν τις ιστορίες του κάθε αστερισμού .

Οι μαθητές μας έζησαν μια μοναδική εμπειρία. Γνώρισαν και βίωσαν από κοντά το γνωστό έπος του ποιητή Όμηρου, την «Οδύσσεια»,  αλλά και τους μύθους των αστερισμών.

Κλείσιμο Μενού