25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Εκδρομή στην Κέρκυρα

Εκδρομή στην Κέρκυρα

Στο νησί των Φαιάκων ταξίδεψε το Γυμνάσιο ΑΞΙΟΝ!

Από τις 27 έως τις 30 Απριλίου περιηγηθήκαμε στην ηλιόλουστη Κέρκυρα, δοκιμάσαμε παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές και περπατήσαμε στην πολύβουη παλιά πόλη.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής μας:

 Ξεναγηθήκαμε στο Αχίλλειον που βρίσκεται στο ορεινό χωριό Γαστούρι, στο επιβλητικό Ανάκτορο που αποτέλεσε θέρετρο δυο μορφών της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, της Αυτοκράτειρας της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ- γνωστή ως Σίσσι- και του Κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμο Β΄, που το μόνο κοινό τους στοιχείο ήταν η λατρεία τους για την Κέρκυρα, την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.
 Επισκεφθήκαμε τα Ανάκτορα των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου εκεί που στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το μοναδικό Μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Ανατολής και της Ινδίας.
 Ακούσαμε την ιστορία της Ελλάδας μέσα από τα χαρτονομίσματα στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων, το μοναδικό στην Ελλάδα, που φιλοξενείται στο ιστορικό κτίριο της Ιονικής Τράπεζας, εκεί όπου λειτούργησε ουσιαστικά το 1839 η πρώτη ελληνική τράπεζα.
 Απολαύσαμε τη φυσική ομορφιά του νησιού κάνοντας στάσεις στην Παλαιοκαστρίτσα, όπου είδαμε και το πετρωμένο καράβι των Φαιάκων σύμφωνα με τη μυθολογία, στο Σιδάρι και την Κασσιόπη.
 Περπατήσαμε στο Κανόνι και είδαμε το Ποντικονήσι.

 

Συνοδοί: Φ. Λίτσας, Μ. Αλατά, Ι. Λαδόπουλος

 

Κλείσιμο Μενού