25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Εκδρομή στο Δασικό Χωριό

Εκδρομή στο Δασικό Χωριό

Οι μαθητές της Δ’ τάξης είχαν για μια ακόμη χρονιά την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στα πλαίσια της βιωματικής μάθησης, που αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες λειτουργίας του σχολείου μας. Το περασμένο σαββατοκύριακο οργάνωσαν μια εκδρομή στην ορεινή περιοχή του νομού μας, στα χνάρια των ηρώων του λογοτεχνικού τους βιβλίου, «Τα ψηλά βουνά», του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν το ταξίδι τους με το τρένο, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα του φυσικού τοπίου μέχρι το χωριό Παρανέστι. Εκεί επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που φιλοξενεί τα σημαντικότερα είδη της πανίδας και χλωρίδας της οροσειράς Ροδόπης. Κατόπιν, πήραν τον δρόμο προς «τα ψηλά βουνά» και συγκεκριμένα το Δασικό χωριό Ερυμάνθου.

Μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον του χωριού, όπου διανυκτέρευσαν, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όμορφες στιγμές ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς. Απόλαυσαν την πεζοπορία στο βουνό και τα ομαδικά παιχνίδια στον καθαρό αέρα, χωρίς τις έγνοιες της καθημερινότητας στην πόλη. Παράλληλα, όμως, προβληματίστηκαν σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα, κατανοώντας ακόμα καλύτερα την ανάγκη σεβασμού της φύσης, που είναι το μεγάλο μας σπίτι.

Επιστρέφοντας στο σχολείο, κάθε παιδί κράτησε στο μυαλό του τις δικές του μοναδικές σκέψεις και εικόνες, τις οποίες αποτύπωσε με παραστατικό τρόπο στο χαρτί. Όπως εύστοχα αναφέρει ο συγγραφέας στο βιβλίο μας για τον δάσκαλο των παιδιών «Τους μάθαινε να γράφουν όσα έβλεπαν στον κόσμο κι όσα είχαν στο νου και στην ψυχή τους».

 

Κλείσιμο Μενού