25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Εκπαιδευτικές δράσεις

Εκπαιδευτικές δράσεις

Εκδρομή στην Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τα project της κάθε τάξης, αλλά και με πυξίδα τα ενδιαφέροντα των μαθητών, οι Α’, Β’ και Γ’ τάξεις του Σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.
Αρχικά, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο μυθολογικό πάρκο του Ηρακλή, στη ΔΕΘ, όπου έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία… ένα αξέχαστο βιωματικό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία! Το πάρκο παρουσιάζει με τρισδιάστατα εκθέματα τους 12 άθλους του μυθικού ήρωα, δημιουργώντας ένα πραγματικά ξεχωριστό κόσμο, ένα διαδραστικό περιβάλλον μάθησης, ιδιαίτερα προσφιλές σε παιδιά… κάθε ηλικίας!

Στη συνέχεια, αφού διασκεδάσαμε και κατορθώσαμε να κατακτήσουμε τον «13ο άθλο» του Ηρακλή, επισκεφτήκαμε το Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης, όπου παρακολουθήσαμε την ενημερωτική ξενάγηση-ταινία: «Διαστημική πτήση 101». Τα παιδιά γνώρισαν τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθένα, μέσα από μια πρωτότυπη περιήγηση στον γαλαξία μας! Παράλληλα, πληροφορήθηκαν σχετικά με τις φάσεις της Σελήνης, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους με τρόπο βιωματικό.
Τέλος, συμμετείχαμε στο ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στη διαδραστική εκπαιδευτική έκθεση που λαμβάνει χώρα το διάστημα αυτό στο Πλανητάριο: «Οι εφευρέσεις του Leonardo Da Vinci». Η προσωπικότητά του, σημείο αναφοράς, μας ενέπνευσε για περαιτέρω αναζητήσεις…

Η μέρα μας ήταν πλούσια σε εμπειρίες και πνευματικά ερεθίσματα.
Ταξιδέψαμε σε μυθικές εποχές, στο διάστημα… αλλά και στον κόσμο του DaVinci, στον κόσμο της τέχνης και της μηχανικής!


Επίσκεψη σε οδοντιατρείο

Με αφορμή την ενότητα «Γνωρίζω το σώμα μου» οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού, αφού παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο στο σχολείο για την ισορροπημένη διατροφή και τη στοματική υγιεινή, επισκέφθηκαν το οδοντιατρείο του κ. Χατζή Χουσεϊν Μουσταφά. Ο γιατρός μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους του ιατρείου. Στη συνέχεια, μας έδειξε τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος και έλεγξε τα δόντια όλων των μαθητών. Τα παιδιά άκουσαν πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για τη στοματική υγιεινή και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχαριστούμε πολύ τον γιατρό για την φιλικότατη υποδοχή αλλά και για τα δώρα που μας έκανε!

Με πινέλα και φαντασία

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Ε΄ Δημοτικού επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης προκειμένου να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του κ. Δημοσθένη Σωτηρούδη. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εργαστήρι ζωγραφικής του κτιρίου με τη βοήθεια του ζωγράφου Διογένη Παπαδόπουλου. Μάλιστα ο κ. Διογένης είχε επισκεφθεί τα παιδιά και στο σχολείο εντυπωσιάζοντας με την τεχνική της μονοκοντυλιάς. Ευχαριστούμε πολύ τόσο τον ίδιο όσο και τους υπεύθυνους του Ιδρύματος για την ξενάγηση.

Κλείσιμο Μενού