25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Εκπαιδευτικές επισκέψεις Απριλίου

Εκπαιδευτικές επισκέψεις Απριλίου

Aρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

Η Ε’ και η ΣΤ’ Δημοτικού επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων και παρακολούθησαν τη φωτογραφική έκθεση «Το κορίτσι των Αβδήρων».

Περιηγηθήκαμε στην έκθεση και παρατηρήσαμε αντικείμενα της καθημερινής ζωής των γυναικών μιας άλλης εποχής. Πώς περνούσαν τον χρόνο τους, ποια ήταν η κοινωνική τους θέση, πώς συμπεριφέρονταν, πώς ανέτρεφαν τα παιδιά, εκπαιδεύονταν , δούλευαν και πολλά ακόμη ερωτήματα απαντήθηκαν με την ξενάγηση στις προθήκες του μουσείου.
Ευχαριστούμε πολύ την κα Ραξιώνη για την ξενάγηση.

Υπ. εκπαιδευτικοί: Ευθυμιάδης Ραφαήλ, Σταυρούλη Μαίρη


«Να σας διαβάσω;»

Οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες της Α’ Δημοτικού, όπως και οι ήρωες του βιβλίου της Γλώσσας, επισκέφθηκαν πριν από λίγες μέρες την παιδική βιβλιοθήκη του δήμου Ξάνθης! Εκεί ενημερώθηκαν για τη διαδικασία δανεισμού των βιβλίων και εξοικειώθηκαν με τον χώρο. Στη συνέχεια ζωγράφισαν αγαπημένες σκηνές από διάφορα παιδικά βιβλία.

Στο Δημοτικό ΑΞΙΟΝ η επαφή και η αγάπη για το παιδικό βιβλίο και τη λογοτεχνία καλλιεργούνται από την πρώτη τάξη τόσο μέσω του αντίστοιχου μαθήματος όσο και με τις διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις και επισκέψεις!

«Το πιο γλυκό ψωμί»

Τι διαφορά έχει το αλεύρι σίκαλης από το σκληρό ή το μαλακό; Ποιος είναι ο ρόλος της μαγιάς; Ποια υλικά χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε το απαραίτητο επί καθημερινής βάσεως ψωμί αλλά και άλλα αρτοσκευάσματα; Αυτές και πολλές ακόμη ερωτήσεις απαντήθηκαν αναλυτικά με τη βοήθεια του αρτοποιού κ. Στέφανου Λουκίδη, στην επίσκεψη που είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και της Γ’ Δημοτικού στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο που διατηρεί στην παλιά πόλη της Ξάνθης.

Μετά από μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και…με ένα ολόφρεσκο, πεντανόστιμο μικρό καρβελάκι! Μάλιστα ο κ. Στέφανος μας έδωσε και το ζυμάρι που είχε φτιάξει με τη βοήθεια των παιδών για να το ψήσουμε στο σχολείο!
Ευχαριστούμε πολύ για την ολόθερμη φιλοξενία!

Κλείσιμο Μενού