25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Eκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Eκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή το project για την ιστορία της τέχνης και το αφιέρωμα σε Έλληνες και ξένους ζωγράφους, οι Δ’, Ε’ και ΣΤ’ του ΑΞΙΟΝ πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα γεμάτο και ουσιώδες. Ξεκινήσαμε με επίσκεψη στη δημοτική πινακοθήκη – casa Bianca. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα του Ν. Γκύζη, να μάθουν για τις τεχνοτροπίες που χρησιμοποιούσε αλλά και τι του έδινε έμπνευση.

Όλα αυτά σε ένα καταπληκτικό διατηρητέο αρχοντικο της πόλης. Ακολούθησε επίσκεψη στην έκθεση Van Gogh Alive, μια εντυπωσιακή έκθεση που ζωντανεύει το έργο του Van Gogh με τον πλέον σύγχρονο τρόπο. Μια πρωτότυπη επαφή με την τέχνη, που κινεί το ενδιαφέρον των παιδιών.

Για πρώτη φορά επισκεφθήκαμε και το Μακεδονικό Μουσείο σύγχρονης Τέχνης, ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα. Πόσο δεκτικοί είμαστε στη σύγχρονη τέχνη, τι αναγνωρίζουμε ως τέχνη, τι συμβολίζει για τον καθένα μας, τι νιώθουμε βλέποντας τα εκθέματα;

Ένα ωραίο ταξίδι στη φαντασία. Η ημέρα ήταν ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης, της φαντασίας, της έμπνευσης , της δημιουργίας.

Κλείσιμο Μενού