25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράσεις

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράσεις

Αγώνες Λόγου

Εύφημος μνεία στον μαθητή μας Παναγιώτη Αλεξανδρή! Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΞΙΟΝ για το ήθος και την προσπάθεια!

Το ΑΞΙΟΝ συμμετείχε στους Ε΄ Αγώνες Λόγου που διοργανώνονται από το Κολέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη απο τις 15 έως 17 Μαρτίου. Οι 15 διαγωνιζόμενοι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία με τη συμμετοχή τους στα αγωνίσματα (αυθόρμητος λόγος, προτρεπτικός λόγος, διττοί λόγοι και εκφραστική ανάγνωση) να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να καλλιεργήσουν την ευγλωττία τους, να εκφράσουν με ευπρεπή και αποτελεσματικό τρόπο τις ανησυχίες τους και τις απόψεις τους, αλλά και να εντρυφήσουν στη λογοτεχνία, ασκούμενοι στη σωστή ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων.

Υπεύθυνη του διαγωνισμού: Μαρίνα Αλατά, φιλόλογος
Συνοδοί και κριτές: Μ. Αλατά και Μ. Καραπαντζίδου, φιλόλογοι

 

First Lego League 2019

 Μια ακόμη εκπληκτική εμφάνιση και επιτυχημένη παρουσία σε διαγωνισμό μετρούν οι Robo Axion. Αυτή τη φορά στον μεγάλο τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FLL 2019.

Η ομάδα μας με το πρωτοποριακό της project, την ομαδικότητα, την εντυπωσιακή παρουσίαση και τον ευγενή επαγγελματισμό εντυπωσίασε.

Κατέκτησε επίσης τη 2η  θέση στην κατηγορία Inspiration ανάμεσα σε 54 ομάδες!

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στον προπονητή κ. Ραφαήλ Ευθυμιάδη!

 

Out Of The Box Challenge

Ο πρώτος μαθητικός διαγωνισμός δημιουργικότητας & κριτικής ικανότητας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου στα σχολεία μας. Ένας διαγωνισμός οπου μαθητές απο την Γ’ έως Στ’ Δημοτικού κλήθηκαν να απαντήσουν σε γρίφους κριτικής ικανότητας και φαντασίας.

 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ο Σταμάτιος Θεοφιλόπουλος, μαθητής της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου ΑΞΙΟΝ, βραβεύτηκε στον ΙΖ΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με θέμα «Ο πολιτισμός του μικρασιατικού ελληνισμού». Συγκεκριμένα, έλαβε την 3η θέση και ταξίδεψε  στα Χανιά της Κρήτης για τη βράβευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου στο  Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Και εις ανώτερα!

Υπεύθυνη του διαγωνισμού: Μαρίνα Αλατά, φιλόλογος

 

5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου , διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη το 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας μία δράση που υλοποιείται από το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος», με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να διερευνήσουν θεολογικά ζητήματα, να αναζητήσουν ήθη και έθιμα συνυφασμένα με τη θρησκεία τους, να μελετήσουν θέματα που άπτονται της επιστήμης, αλλά και της θρησκείας και να πάρουν θέση απέναντι σε κοινωνικά και άλλα προβλήματα της σύγχρονης εποχής εξετάζοντάς τα και υπό το πρίσμα της χριστιανικής ηθικής.

Το Γυμνάσιο AΞΙΟΝ συμμετείχε ενεργά και φέτος στέλνοντας τρεις εργασίες και μία εικαστική παρουσίαση των μαθητών της Α΄ και Γ΄γυμνασίου

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μπαξεβάνη Ειρήνη

 

 

Κλείσιμο Μενού