25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Επίσκεψη στη Δαδιά και το Σουφλί Έβρου

Επίσκεψη στη Δαδιά και το Σουφλί Έβρου

Η εκδρομή μας ξεκίνησε με το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου που είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα μωσαϊκό τοπίων που διαμορφώνεται από δάση πεύκης και δρυός, τα οποία διακόπτονται από ξέφωτα, βοσκοτόπια και καλλιεργούμενες εκτάσεις και αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για τα αρπακτικά πουλιά. Μάλιστα ο καιρός το επέτρεψε και μπόρεσαν να παρατηρήσουν με κιάλια και τηλεσκόπια Μαυρόγυπες, Όρνια και Ασπροπάρηδες.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το μουσείο μετάξης στο Σουφλί. Εκεί μάθαμε για την ιστορία του μεταξιού, τους μεταξοσκώληκες, τα στάδια επεξεργασίας και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Φυσικά είδαμε από κοντά μεταξοσκώληκες. Τέλος είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από την περιοδική έκθεση “Νύφες. Ιστορίες από μετάξι”.

Τελευταία στάση μας οι Φέρρες και η Μονή της Παναγίας Κοσμοσώτειρας ένα από τα καλύτερα δείγματα κωνσταντινουπολίτικης τέχνης στον ελλαδικό χώρο.

 

Κλείσιμο Μενού