25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Γνωρίζοντας τον τόπο μας…

Γνωρίζοντας τον τόπο μας…

Λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν ανοιξιάτικο περίπατο στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Στόχος της εκδρομής ήταν να γνωρίσουν από κοντά την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Αρχικά, οι μαθητές επισκέφθηκαν την οικία του Μάνου Χατζιδάκι, η οποία έχει μετατραπεί σε έναν πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης. Αφού απόλαυσαν κλασικές μελωδίες στο πιάνο, περπάτησαν στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης ως το Λαογραφικό Μουσείο, όπου είδαν να ζωντανεύει μπροστά τους η λαογραφική παράδοση του τόπου μας. Η επίσκεψή τους ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο «Σπίτι της σκιάς», μια σύγχρονη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση της τέχνης των σκουπιδιών, όπως την οραματίστηκε και την υλοποίησε ο κ. Τριαντάφυλλος Βαΐτσης.

Μια βόλτα στην πόλη μας, την κυρά της Θράκης, αποτελεί αναμφίβολα τον καλύτερο τρόπο για να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό. Έτσι, κατανοούν πως δεν αποτελεί απλά ένα κεφάλαιο στα σχολικά βιβλία, αλλά αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητάς μας.

Κλείσιμο Μενού