25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Η συμμετοχή μας στο τουρνουά Let’s talk 2016

Η συμμετοχή μας στο τουρνουά Let’s talk 2016

Ο Eλβετός συγγραφέας Alain de Botton έχει πει πως πιστεύει ακράδαντα ότι δεν είναι μόνο αυτό που λες που μετράει αλλά επίσης το πως το λες. Η επιτυχία του επιχειρήματος εξαρτάται απόλυτα από τον τρόπο που το παρουσιάζεις.
Αυτήν ακριβώς την τακτική είχαν και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, οι οποίοι κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις στο τουρνουά ρητορείας στην αγγλική γλώσσα που διεξήχθη στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 2016, όχι μόνο για το εξαιρετικό τους λεξιλόγιο και την άψογη συντακτική δομή του λόγου τους αλλά κυρίως για το γεγονός ότι ήταν οι μοναδικοί που αντεπιχειρούσαν χωρις να παίρνουν βοήθεια από σημειώσεις και βοηθητικές κάρτες επιχειρημάτων.
Τα παιδια, χωρισμένα σε 3 ομάδες Debate, Group Discussion και Oral Interpretation κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους, να σταθούν επάξια και αξιοπρεπέστατα μπροστά στο βήμα και να επιχειρηματολογήσουν πειστικά στην αγγλική γλώσσα. Οι θεματικές ενότητες που κληρώθηκαν για τον φετινό τουρνουά ρητορείας στην αγγλική γλώσσα ήταν τα θετικά και αρνητικά στοιχεία του fast food για μικρά παιδιά, οι θετικές και αρνητικές συνέπειες των παιχνιδιών ηλεκτρονικού υπολογιστή για παιδιά καθώς επίσης τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κατοχής κινητών τηλεφώνων για παιδιά.

Η μεγαλύτερη επιβράβευση, εκτός του να βλέπεις τους μαθητές σου σε αυτή την ηλικία να μιλάνε τόσο καλά και για τόση ώρα αγγλικά, είναι όταν παιδιά και καθηγητές των αντιπαλων ομαδών σε συγχαίρουν και σε ρωτάνε “από ποιο σχολείο είστε”. Η απάντηση λοιπόν είναι από το Άξιον της Ξάνθης.

Ευχαριστώ πολύ τους μαθητές μου, τους συναδέλφους μου καθηγητές Αγγλικών του ΑΞΙΟΝ κα Σιδερά Εύα και Paul Williams καθώς επίσης και τον συνάδερφο και δάσκαλο της ΣΤ τάξης κ.Ευθυμιάδη Ραφαήλ για την πολύτιμη βοήθεια.

Η καθηγήτρια Αγγλικών,
Σεχλίδου Ζωή

Κλείσιμο Μενού