25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Η Α’ και η Β’ Δημοτικού τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Α’ και η Β’ Δημοτικού τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2/4), οι δύο μικρότερες τάξεις του Δημοτικού, απέδειξαν πως η αγάπη για τη λογοτεχνία είναι κάτι που καλλιεργείται ήδη από την αρχή. Οι δύο τάξεις, αφού διάβασαν το λογοτεχνικό τους βιβλίο στο πλαίσιο της Λογοτεχνικής Ώρας, σχεδίασαν και ετοίμασαν από μια παρουσίαση.

Την αρχή έκαναν οι μαθητές της Β’ Δημοτικού με το λογοτεχνικό βιβλίο «Οι μουσικοί τους δάσους» του Σίρις Ράο με εικονογράφο την Ντούργκα Μπάι, μία διασκευή του παραμυθιού των αδερφών Γκριμ «Οι μουσικοί της Βρέμης». Παρέα με τέσσερα οικόσιτα ζώα έμαθαν πως με τη συνεργασία μπορούν να καταφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που φαντάζονται και με παρέα καλούς φίλους να ξεπερνούν τα προβλήματα τους και να είναι ευτυχισμένοι. Αφού ολοκλήρωσαν την επεξεργασία του βιβλίου, ο καθένας ανέλαβε να αφηγηθεί σαν πραγματικός παραμυθάς ένα κομμάτι του βιβλίου στους μαθητές της Α’ Δημοτικού. Στο τέλος, οι μουσικοί του δάσους μας ξεσήκωσαν με το τραγούδι τους και δεν μπορέσαμε παρά να χορέψουμε στον ξεσηκωτικό ρυθμό τους!

Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές της Α’, οι οποίοι παρουσίασαν το δεύτερο λογοτεχνικό βιβλίο που διάβασαν για φέτος. Πρόκειται για τους «Μύθους του Αισώπου». Πέντε από τους είκοσι μύθους που περιέχονταν στο βιβλίο, ζωντάνεψαν μέσα από τους ρόλους που υποδύθηκαν οι μικροί μαθητές. Στόχος της παρουσίασης αλλά και της μελέτης του βιβλίου ήταν όχι μόνο να διασκεδάσουν οι μαθητές με τις ιστορίες του Αισώπου αλλά και να κατανοήσουν τα αλληγορικά μηνύματα που αυτές προβάλλουν.

 

Κλείσιμο Μενού