25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Πρώτη με το χρυσό η ομάδα του ΑΞΙΟΝ στον Πανελλήνιο διαγωνισμό IYNT

Πρώτη με το χρυσό η ομάδα του ΑΞΙΟΝ στον Πανελλήνιο διαγωνισμό IYNT

Αναμετρήθηκαν 90 μαθητές από Β’ Γυμνασίου έως Α’ Λυκείου σε 17 ομάδες σχολείων από όλη την Ελλάδα αναλύοντας, λύνοντας, εξηγώντας, απαντώντας, παρουσιάζοντας προβλήματα που απαιτούν ισχυρές γνώσεις θετικών επιστημών (φυσικής, χημείας, βιολογίας κλπ).

Η τελική κατάταξη ήταν:

1η: ΑΞΙΟΝ με τους Schrodinger´s cats.
2η: ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ με τους LaGrands.
3η: ΑΝΑΤΟΛΙΑ με τους Big Bang.

Την χρυσή ομάδα του ΑΞΙΟΝ αποτελούν οι:
1. Νάνσυ Δαλακούρα
2. Κορίνα Καλλαντζή
3. Ανθή Μαρκάκη
4. Σωκράτης Παράσχου
Θερμές ευχαριστίες και στον συνοδό τους κ. Νίκο Καζαντζίδη, Βιολόγο.

Καλή συνέχεια τους περιμένει το παγκόσμιο τώρα!

Τι είναι το IYNT;

Το International Young Naturalists Tournament (IYNT) είναι διάσημος διεθνής διαγωνισμός και ίσως ο δυσκολότερος για μαθητές 12 έως 16 ετών και καλύπτει τομείς της φυσικής, της χημείας, της βιολογίας κλπ.

Είναι μια εμπειρία ζωής για πολλούς από τους διαγωνιζόμενους και διαρκεί τρεις μέρες και χρειάζεται προετοιμασία μηνών.

Η συμμετοχή στο IYNT καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των μαθητών. Βοηθά τους μαθητές να χτίσουν μια σταθερή βάση γνώσεων σε περισσότερους από έναν κλάδους. Εξετάζοντας τα βασικά επιστημονικά θέματα στο σύνολό τους, οι συμμετέχοντες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα που μεταφέρονται στη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Το πλαίσιο του IYNT προωθεί όχι μόνο την ικανότητα για μάθηση και έρευνα με γνώμονα το ενδιαφέρον, αλλά και τη μακροπρόθεσμη και αφοσιωμένη εργασία.
Είναι αδύνατο να λυθεί ένα πρόβλημα IYNT σε μια συνεδρία καταιγισμού ιδεών διάρκειας μιας ώρας και είναι σχεδόν αδύνατο να λυθεί όταν εργάζεται κάποιος μόνος.

Το IYNT βρίσκεται στο ακριβώς αντίθετο άκρο του φάσματος από τις ασκήσεις στην τάξη, τις εξετάσεις και τις Ολυμπιάδες με μολύβι και χαρτί.

Απαιτεί συνεργασία ομάδας και στηρίζει την επινοητικότητα, τον πειραματισμό, την επιμονή, την κριτική σκέψη, τη συνεργατική μάθηση, τον συντονισμό, την ανεξάρτητη έρευνα και ένα εντελώς νέο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δασκάλων και των μαθητών τους.

Το καλύτερο Πασχαλινό μας δώρο.
Ευχαριστούμε τα παιδιά μας.
Μπορείτε να δείτε τον τελικό διαγωνισμό εδώ.

Κλείσιμο Μενού