25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας-Ζώνης

Στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας-Ζώνης

Οι μαθητές της Γ’ και της Δ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε εκπαιδευτική εκδρομή στον νομό Έβρου. Με τη συνοδεία των δασκάλων και των γονέων τους επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας-Ζώνης, στον νομό Έβρου. Στον αρχαιολογικό χώρο βρίσκονται τα ερείπια μιας αρχαίας ελληνικής πόλης της Θράκης, που πιστεύεται πως ήταν αποικία της Σαμοθράκης. Έτσι, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όσα μέχρι σήμερα μελετούσαν στα βιβλία της Ιστορίας.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο ανακαινισμένο αρχαιολογικό μουσείο Αλεξανδρούπολης, όπου φιλοξενείται αυτήν την περίοδο έκθεση με θέμα «Ραιδεστός – Θεσσαλονίκη. Αρχαιότητες σ’ ένα ταξίδι προσφυγιάς». Κέντρο της εκθεσιακής αφήγησης αποτελούν οι μαρμάρινες αρχαιότητες που συγκέντρωσε ο Θρακικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος στη Ραιδεστό, οι οποίες μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη από τους πρόσφυγες μετά την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης το 1922.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στην όμορφη Αλεξανδρούπολη, οι μικροί μαθητές και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία βόλτα κοντά στη θάλασσα και να δουν τον φάρο, που δεσπόζει εδώ και δεκαετίες στο λιμάνι της πόλης, αποτελώντας πλέον το σήμα κατατεθέν της.

 

\

 

Κλείσιμο Μενού