25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Με ιδιαίτερη χαρά και περιέργεια, οι μαθητές της Β’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου ΑΞΙΟΝ αναχώρησαν σε μια σπουδαία εκπαιδευτική εκδρομή προς τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στην Καβάλα. Αυτή η αξιοσημείωτη εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τελικού Project με τίτλο “Αρχαίος ελληνικός πολιτισμός”.

Καθώς οι μαθητές μας έφτασαν στην Καβάλα, μια γεμάτη προσδοκίες ξεναγός, η κυρία Τσολάκη, τους περίμενε για να τους ξεναγήσει στον αρχαιολογικό χώρο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιήγησης, οι μαθητές μεταφέρθηκαν μαγικά στην αρχαιότητα, αφού αφουγκράστηκαν τα αρώματα και τον πολιτισμός της εποχής. Η αρχαία πόλη που ιδρύθηκε από τον Φίλιππο Β’, βασιλιά της Μακεδονίας, αποτελούσε ένα σημαντικό πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο. Οι πρώτοι οικιστές ήταν από τη Θάσο, οι οποίοι δημιούργησαν την αποικία των Κρηνίδων περίπου το 360 π.Χ., αφού γνώριζαν τον πλούτο της περιοχής σε πολύτιμα μέταλλα, ξυλεία και γεωργικά προϊόντα. Ακόμη, ενημερώθηκαν ότι ο χώρος έχει και θρησκευτικό χαρακτήρα, αφού υπήρχε η φυλακή του Απόστολου Παύλου.

Επίσης, επισκεφτήκαμε το αρχαίο θέατρο, μία μαγευτική κατασκευή, που προκάλεσε τους νεαρούς μας μαθητές να φανταστούν τις αρχαίες θεατρικές παραστάσεις που λάμβαναν χώρα εκεί. Η εκπληκτική ακουστική και η αρχιτεκτονική του έδωσαν μια αίσθηση μυστηρίου και φαντασίας, αφού σε αυτό το μέρος διεξάγονταν και θηριομαχίες. Η ατμόσφαιρα εκεί εμπνέει σεβασμό και θαυμασμό από τους μαθητές, αφήνοντας τους με ένα αίσθημα έκπληξης.

Η εκπαιδευτική εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο αποτέλεσε μια εμπειρία που τους συνδέει με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Ανακάλυψαν περισσότερα για τον πλούτο και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων, καθώς η εντύπωση που τους άφησε ήταν ισχυρή και ανεξίτηλη. Η μοναδική αυτή εμπειρία ενίσχυσε την εκτίμησή τους για την πολιτιστική κληρονομιά, ενώ η αξέχαστη διαδρομή θα συντροφεύει τους μαθητές για πάντα, αφήνοντας ένα σπουδαίο αποτύπωμα στο μυαλό και στην καρδιά τους.

Κλείσιμο Μενού