25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής

Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής

  • Νέα

Την προηγούμενη Παρασκευή, οι δυο μεγάλες τάξεις του σχολείου μας, Ε’ και Στ’, επισκέφθηκαν το Στρατιωτικό Μουσείο της Κομοτηνής.

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και την αναφορά στις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας μας, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και να μην επισκεφθούμε το Στρατιωτικό Μουσείο που βρίσκεται στη Θράκη και πολύ κοντά στην περιοχή μας.

Στο συγκεκριμένο Μουσείο φιλοξενούνται εκθέματα από τους αγώνες των Ελλήνων, αρχής γενομένης της Ελληνικής Επανάστασης και ολοκληρώνοντας το ταξίδι με το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συνδυασμένο και με πιο πρόσφατα αντικείμενα.

Με την εξαιρετική ξενάγηση δύο αρμόδιων στρατιωτικών, στο ισόγειο του μουσείου, συναντήσαμε κάποιες σύγχρονες στολές των Στρατιωτικών Σχολών όπως και διάφορα σημαντικά μετάλλια, όχι μόνο σύγχρονα αλλά και άλλα από τους δύο μεγαλύτερους πολέμους της πρόσφατης παγκόσμιας ιστορίας.

Στο δεύτερο όροφο του κτιρίου είδαμε στολές, οπλισμό, αντικείμενα στρατιωτικής χρηστικής αξίας και όχι μόνο, αλλά και εκθέματα σπάνια που δεν συναντά εύκολα κανείς. Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα πυροβόλα, τα άρματα και τα οχήματα που στέκονταν περήφανα στον προαύλιο χώρο.

Στο θέαμα αυτών των οχημάτων που συμμετείχαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μαθητές ένιωσαν την ιστορία να ζωντανεύει και γεμάτοι απορίες, ρωτούσαν τους ξεναγούς να τους διηγηθούν ιστορίες και αληθινά γεγονότα

Κλείσιμο Μενού