25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Συμμετοχή και διάκριση στην 44η εθνική συνδιάσκεψη επιλογής ευρωπαϊκού κοινοβουλίου νέων Ελλάδας (Ε.Κ.Ν.Ε.)

Συμμετοχή και διάκριση στην 44η εθνική συνδιάσκεψη επιλογής ευρωπαϊκού κοινοβουλίου νέων Ελλάδας (Ε.Κ.Ν.Ε.)

  • Νέα

Από 16 εως 19 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 44η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής από το Ευρωπαϊκός Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.) με συμμετοχή δυο μαθητών της Β΄ Λυκείου ΑΞΙΟΝ.

Στη 44η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής συγκεντρώθηκαν περίπου 200 νέοι, ηλικίας 16-25 ετών από την Ευρώπη και την υπόλοιπη Ελλάδα, για μία τετραήμερη δράση. Στόχος της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των νέων με τα Ευρωπαϊκά ζητήματα καθώς επίσης και η διεξαγωγή διαλόγου πάνω σε αυτά.

Η Συνδιάσκεψη αποτελεί περιβάλλον στο οποίο οι νέοι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να βιώσουν μια εμπειρία άτυπης μάθησης, με έμφαση στην ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

Θεματική του συνεδρίου ήταν “(O) Άνεμος (της) αλλαγής – Νεανικές Πρωτοβουλίες για την Ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης: Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη των κοινωνιών”.

Επιπλέον, επιλέχθηκαν οι πέντε μαθητές που θα στελεχώσουν την ελληνική αποστολή στην 98η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων που θα λάβει χώρα στο Τρόμσο της Νορβηγίας την άνοιξη του 2023. 

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια Κυριακή-Κορίνα Καλλατζή που συμμετέχοντας στην επιτροπή Committee on Industry, Research and Energy II (ITRE II) , επιλέχθηκε 3η αναπληρωματική στη Διεθνή Σύνοδο και θα λάβει μέρος σε διεθνή fora ή περιφερειακές συνόδους σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις!

Συγχαρητήρια και στο μαθητή Χρήστο Αμοιρίδη που συμμετείχε στην επιτροπή Committee on Industry, Research and Energy (ITRE III)!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κοκκίνου Ελένη

Κλείσιμο Μενού