25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Συμμετοχή στο  6o ATSMUN (Web Edition)

Συμμετοχή στο 6o ATSMUN (Web Edition)

Οι μαθητές του Γυμνασίου- Λυκείου ΑΞΙΟΝ συμμετείχαν στο 6o ATSMUN (Web Edition) το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Νοεμβρίου που διοργάνωσε το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε μαθητική διαδικτυακή προσομοίωση των συνεδριάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MUN:Model United Nations Conference)!

Πρόκειται για προσομοίωση των πραγματικών συνεδριάσεων του Ο.Η.Ε., που οι μαθητές μετατρέπονται σε διπλωμάτες εκπροσωπώντας μια χώρα που ΔΕΝ είναι η δική τους και πρέπει να επιλύσουν διεθνή προβλήματα μέσω τού διαλέγεσθαι (debate), της διαπραγμάτευσης (negotiation),  της αντιπαράθεσης (juxtaposition)και του συμβιβασμού (compromising). Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 500, ενώ ενισχύθηκε ο διεθνής χαρακτήρας του συνεδρίου με συμμετοχές από όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Αμερική, Ασία).

H επίσημη γλώσσα του συνεδρίου ήταν τα Αγγλικά. Το συνέδριο των Αρσακείων Σχολείων Πατρών (ATS MUN) έχει λάβει τη διεθνή πιστοποίηση από τον Διεθνή Οργανισμό Πιστοποίησης Μαθητικών Συνεδρίων Ο.Η.Ε. μετά από ετήσια αξιολόγηση.

Οι μαθητές μας γράφουν για την εμπειρία τους:

Το συνέδριο του MUN ήταν τελείως καινούριο για εμένα και στην αρχή ήμουν επιφυλακτική. Τελικά, αποδείχτηκε μια πολύ ωραία εμπειρία και ένα μέσο με το οποίο γνώρισα παιδιά και από Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό με τα οποία διατηρούμε επαφές. Δεν θα πω ψέματα, ήταν λίγο κουραστικό το να είσαι μπροστά από μια οθόνη για τόση ώρα και αρκετά αγχώδες, όμως, αν μπορούσα θα το έκανα ξανά.

Ελπίζω να το ζήσω και από κοντά του χρόνου!

Κορίνα Καλλαντζή, μαθήτρια της Γ΄ γυμνασίου ΑΞΙΟΝ.

H εμπειρία του YDF ήταν ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Με βοήθησε να εξοικειωθώ όχι μόνο με τα αγγλικά αλλά και με την έρευνα. Μου άρεσε πολύ που αντιπροσώπευα μια χώρα και που έπρεπε να ψάξω να βρω στοιχεία για να εκπροσωπήσω της δράσεις της.

Παναγιώτης Αλεξανδρής μαθητής της Γ’ γυμνασίου ΑΞΙΟΝ.

Πιστεύω ότι το MUN είναι μια πολύ ωραία εμπειρία. Παρόλο που ο διαγωνισμός έγινε διαδικτυακά, με την συνεργασία όλων καταφέραμε να νιώσουμε λες κ βρισκόμασταν στον ίδιο χώρο με τους άλλους συμμετέχοντες. Μπορεί να ήταν λίγο αγχωτικό κάποιες φορές στη διάρκεια του διαγωνισμού αλλά άξιζε!

Όλγα Τσαβαλιά μαθήτρια της Γ΄ γυμνασίου ΑΞΙΟΝ.

 

Υπεύθυνοι επικοινωνίας και συντονισμού:

Gillian Epimenidou: αγγλικής φιλολογίας, συνεργάτιδα του ΑΞΙΟΝ
Μαρίνα Αλατά: φιλόλογος, Διευθύντρια του Γυμνασίου

Κλείσιμο Μενού