25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Συμμετοχή στους Αγώνες Λόγου

Συμμετοχή στους Αγώνες Λόγου


Το ΑΞΙΟΝ συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά στους «Αγώνες Λόγου» που διοργανώνει το Κολέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός  διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις του σχολείου από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

Η ομάδα του ΑΞΙΟΝ αποτελείται από τους μαθητές:

Α΄ Γυμνασίου:

Δημητριάδης Χάρης

Κάλφα Σεντέφ

Μιχαλακίδου Χρυσή

Παλιούρη Σοφία- Μαρία

Πατσίκα Άννα- Αύρα

Ταρσή Μαρία

Χαϊδερίνογλου Σουλεϊλά

Β΄ γυμνασίου:

Βουλγαρίδης Νίκος

Θεοφιλόπουλος Σταμάτης

Στεφανοπούλου Μαρία

Καρατζογλίδου Μαρία

Κουρτίδη Ρεγγίνα

Κωνσταντινίδης Δημήτρης

Μαρκόπουλος Βαγγέλης

Παπαδόπουλος Πάρης

Ταχτσίδης Άκης

Γ΄ γυμνασίου:

Ιωαννίδου Αθηνά

Β΄ λυκείου:

Ζέρβα Κέλλυ

Οι καθηγητές- Αλατά Μ., Λίτσας Φ., Ακτενίζογλου Ν.,- που συνοδεύον τους μαθητές στο διαγωνισμό είναι παράλληλα και κριτές των αγώνων.

Τα αγωνίσματα στα οποία θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν είναι οι Διττοί Λόγοι, ο Προτρεπτικός Λόγος, ο Αυθόρμητος Λόγος και η Εκφραστική Ανάγνωση.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση των παιδιών για θέματα επικαιρότητας, η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός τους για ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα, η συναναστροφή και η ανταλλαγή απόψεων με συνομηλίκους. Επίσης, καλούνται να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να καλλιεργήσουν την ευγλωττία τους, να εκφράσουν με κομψό και αποτελεσματικό τρόπο τις ανησυχίες τους και τις απόψεις τους, αλλά και να εντρυφήσουν στη λογοτεχνία, ασκούμενοι στη σωστή ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων. Μέσα από την εμπειρία της συμμετοχής τους θα αποκτήσουν γνώση, βαθύτερη σκέψη, μεστή και πλουσιότερη έκφραση, άνεση και αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία τους με πολυπρόσωπο ακροατήριο αλλά και πνεύμα ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας.

Η τελευταία προπόνηση του Σαββάτου για τους Αγώνες λόγου.
Ευχαριστούμε θερμά τον paradiseradio για τη διάθεση του χώρου!

Κλείσιμο Μενού