25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Ο τρύγος στο σχολείο μας

Ο τρύγος στο σχολείο μας

  • Νέα

Οι τάξεις Γ’ και Δ’ του Δημοτικού Σχολείου ΑΞΙΟΝ, συμμετείχαν στον τρύγο, καθώς στο σχολείο μας οι γνώσεις και η μάθηση πηγάζουν κυρίως μέσα από την εμπειρία, μέσα από το ίδιο το βίωμα των παιδιών.

Αρχικά, συζητήσαμε με τα παιδιά για τα προϊόντα που παράγονται από τον ευλογημένο αυτό καρπό. Αναφερθήκαμε δηλαδή, στο μούστο, το πετιμέζι, το κρασί, το ξίδι, τη σταφίδα αλλά και στα εκλεκτά εδέσματα και υγιεινά γλυκά: στη μουσταλευριά, τα μουστοκούλουρα και το γλυκό του κουταλιού!

Καθώς όμως, πρωτεύοντα ρόλο στη μάθηση παίζει η πράξη, αδράξαμε την ευκαιρία να ζήσουμε αυτήν τη μοναδική ευκαιρία με τα παιδιά να τρυγήσουμε εμείς οι ίδιοι τα αμπέλια του σχολείου! Τα παιδιά διασκέδασαν με την όλη διαδικασία! Έτσι, οι καρποί των κόπων μας συγκεντρώθηκαν σε μεγάλα καλάθια, τα οποία περιμένουν υπομονετικά να γίνουν μούστος.

Λίγο πριν επιστρέψουμε στις τάξεις μας πήραμε μια ανάσα στη σκιά των δέντρων. Στο σημείο αυτό, τα παιδιά συζήτησαν με τον κύριο Σταύρο Λίτσα για τον τρόπο με τον οποίο παράγεται το κρασί στα οινοποιεία, εξέθεσαν τις δικές τους ενδιαφέρουσες απορίες, αλλά και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την αλόγιστη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

 

 

Κλείσιμο Μενού