25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Βράβευση των δημιουργών του ΑΞΙΟΝ για την εκπαιδευτική τους προσφορά!

Βράβευση των δημιουργών του ΑΞΙΟΝ για την εκπαιδευτική τους προσφορά!

Χαρά μα και ευθύνη. Η βράβευση έρχεται πρώτα μέσα από το βλέμμα των μαθητών, η επιβράβευση όμως από αξιόλογους φορείς είναι ιδιαίτερη τιμή.

Οι AHEPA Ξάνθης βράβευσαν την εκπαιδευτική προσφορά και δημιουργία στο πρόσωπο των δημιουργών του ΑΞΙΟΝ και του ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ στη Ξάνθη.

Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας 2018 από τους AHEPA Ξάνθης.

Σε ευχάριστο κλίμα και πολύ συγκίνηση βραβεύτηκαν οι καθηγητές Σταύρος Λίτσας, Φώτης Λίτσας και Ζήσης Μπρούμπης, η Αρμενική κοινότητα και η κυρία Πέπη Στάντζιου, για την προσφορά τους στην κοινωνία της Ξάνθης.

Το παρόν έδωσαν ο μητροπολίτης δια του εκπροσώπου του, ο αντιπεριφεριάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στυλιανός Μωραϊτης, τα τμήματα AHEPA Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Θάσου, μέλη και φίλοι.

Πληροφοριακά, με αρχικά AHEPA (American – Hellenic Educational Progressiνe Association) ήτοι: Αμερικανο- Ελληνική Επιμορφωτική Προοδευτική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα των Η.Π.Α., με σκοπό την προστασία και την σύνδεση των Ελληνοαμερικανών της ομογένειας.

Σήμερα αριθμεί 82.000 μέλη. Τακτικά μέλη του είναι Έλληνες ομογενείς στις Η.Π.Α. και επίτιμα μέλη γίνονται άνθρωποι, που με το έργο τους συνεισφέρουν στην προαγωγή των Ελληνικών υποθέσεων.

Έχει προσφέρει στην Ελλάδα σοβαρή υποστήριξη στα εθνικά θέματα και κατά καιρούς υλοποιεί διάφορα φιλανθρωπικά έργα (Νοσοκομείο Α.Χ.Ε.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη το 1950, μια νέα πτέρυγα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, 7 υγειονομικούς σταθμούς, βιβλιοθήκες και άλλα).

 

Κλείσιμο Μενού