25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Το ΑΞΙΟΝ συμμετείχε στον καθαρισμό του δάσους στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος

Το ΑΞΙΟΝ συμμετείχε στον καθαρισμό του δάσους στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος


Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. 25 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί και φίλοι του ΑΞΙΟΝ φρόντισαν και καθάρισαν το δάσος ερωδιών στο Πόρτο Λάγο. Η οργάνωση της δράσης ήταν του φορέα διαχείρισης του Νέστου και των λιμνών της περιοχής μας και συμμετείχαν μαθητές πρόσκοποι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες με τη βοήθεια και υπαλλήλων του δήμου και του δασαρχείου.

Όταν μαθητές και σχολεία δείχνουν οικολογική ευαισθησία και φροντίζουν το περιβάλλον τα μηνύματα για το μέλλον του τόπου μας είναι καλά. Πλαστικά, μπουκάλια, συσκευασίες και κάθε τι που ήταν πεταγμένα στη παραλία του δάσους, συγκεντρώθηκαν καταγράφηκαν και με την ευθύνη του φορέα θα καταλήξουν όπου πρέπει. Συνολικά μαζεύτηκαν τουλάχιστον δέκα κυβικά σκουπίδια. Η καθαριότητα όμως του τόπου μας είναι κάτι που απαιτεί συνεχή βελτίωση και εγρήγορση από όλους, πολίτες και φορείς.

Ο τομέας της ανακύκλωσης στο ΑΞΙΟΝ είναι ιδιαίτερα σημαντικός και αποτελεσματικός μια και το σχολείο αυτό ανακυκλώνει σχεδόν τα πάντα. Χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες, μικροσυσκευές, αλουμίνιο συγκεντρώνονται και μεταφέρονται στη Θεσ/νίκη. Τα οργανικά υλικά κομποστοποιούνται με τους ειδικούς κάδους που έχει το σχολείο και το σημαντικότερο, ο βιολογικός καθαρισμός 3ης γενιάς που διαθέτει εξαρχής το ΑΞΙΟΝ – και είναι το μοναδικό σχολείο που τον διαθέτει – το χαρακτηρίζει ως απόλυτα οικολογικό σχολείο.

Η επιτυχία της δράσης αυτής είναι συνέχεια της αντίστοιχης περσινής με τον καθαρισμό του δέλτα του Νέστου και της παραλίας του Αη Γιάννη στα Άβδηρα και δίνει δύναμη να συνεχίσουμε στην επόμενη.

Κλείσιμο Μενού