25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΚΑΓΚΟΥΡΟ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των σχολείων ΑΞΙΟΝ ο πανελλήνιος μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό».

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 5,1 εκατομμυρίων μαθητών από 42 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007. Από το 2010 συμμετέχουν ως εξεταστικό κέντρο και τα σχολεία ΑΞΙΟΝ. Πρόκειται μάλιστα για το μοναδικό εξεταστικό κέντρο στην περιοχή της Θράκης αλλά και της Καβάλας.

Το Υπουργείο Παιδείας της χώρας μας ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και η οργάνωση γίνεται με την συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Μαθηματικών.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Γ΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.).

Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Υπάρχουν πέντε διαφορετικά επίπεδα θεμάτων, ανάλογα με την τάξη του μαθητή. Αυτά είναι ως εξής:

Επίπεδο 1: για μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού,

Επίπεδο 2: για μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού,

Επίπεδο 3: για μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου,

Επίπεδο 4: για μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄τάξης Λυκείου.

Επίπεδο 5: για μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου.

Κλείσιμο Μενού