25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Διαγωνισμός Μαθηματικών “Καγκουρό” 2013

Διαγωνισμός Μαθηματικών “Καγκουρό” 2013

  • Νέα

kangaroo1

Για τέταρτη χρονιά τα σχολεία ΑΞΙΟΝ είναι εξεταστικό κέντρο του παγκόσμιου μαθηματικού διαγωνισμού “Καγκουρό”. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, 9:00πμ, στις εγκαταστάσεις των σχολείων. Η διάρκεια είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές από Β’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου.
Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός “Καγκουρό” είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.
Το Υπουργείο Παιδείας της χώρας μας ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και η οργάνωση γίνεται με την συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Μαθηματικών.
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.
Υπάρχουν έξι διαφορετικά επίπεδα θεμάτων, ανάλογα με την τάξη του μαθητή. Αυτά είναι ως εξής:

Επίπεδο Β’ Δημοτικού,
Επίπεδο 1: για μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού,
Επίπεδο 2: για μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού,
Επίπεδο 3: για μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου,
Επίπεδο 4: για μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ τάξης Λυκείου.
Επίπεδο 5: για μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου.

Για τη δήλωση συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε με τη γραμματεία των σχολείων καθημερινά 8 το πρωί με 4 το απόγευμα, στα τηλέφωνα 25410 81130/81520 ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση elimco@otenet.gr με θέμα Διαγωνισμός Καγκουρό.
Σχετικοί σύνδεσμοι: Ιστοσελίδα Καγκουρό

Κλείσιμο Μενού