25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Εκπαιδευτική Ρομποτική στο ΑΞΙΟΝ

Εκπαιδευτική Ρομποτική στο ΑΞΙΟΝ


Με την έναρξη της φετινής χρονιάς, η εκπαιδευτική ρομποτική προστέθηκε στις δραστηριότητες των σχολείων ΑΞΙΟΝ. Για πρώτη χρονιά, η δραστηριότητα αφορά μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, ωστόσο το ενδιαφέρον των μαθητών είναι πολύ έντονο, οπότε από τη σχολική χρονιά 2013-2014 θα λειτουργήσει και τμήμα δημοτικού (για την Ε και ΣΤ τάξη).
Η δραστηριότητα έχει σαν στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την κατασκευή και τον προγραμματισμό των ρομπότ. Η εκπαίδευση των μαθητών, εκτός από τις βασικές έννοιες, περιλαμβάνει την αντιμετώπιση σεναρίων διαβαθμισμένης δυσκολίας, βάσει των οποίων θα πρέπει να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν το ρομπότ τους.
Για την κατασκευή του ρομπότ χρησιμοποιείται το σετ Mindstorms της LEGO που είναι σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά από 10 ετών και πάνω. Ο προγραμματισμός, γίνεται εξολοκλήρου μέσω ειδικά σχεδιασμένου γραφικού περιβάλλοντος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι μαθητές να εξοικειώνονται πολύ γρήγορα και να κατανοούν σύνθετες έννοιες του προγραμματισμού, όπως για παράδειγμα δομές επιλογής και επανάληψης.
Υπεύθυνος της εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι ο κ. Μαυρίδης Ανέστης, δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, υπεύθυνος πληροφορικής και επικοινωνιών των σχολείων ΑΞΙΟΝ.

Κλείσιμο Μενού