25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Το γυμνάσιο ΑΞΙΟΝ τιμά την Κατίνα Βέικου Σεραμέτη…

Το γυμνάσιο ΑΞΙΟΝ τιμά την Κατίνα Βέικου Σεραμέτη…

Serameti_Gym

…με τη συμμετοχή του στις τριήμερες εκδηλώσεις για τη Θρακιώτισσα δημιουργό, που διοργάνωσε το Δίκτυο Λόγου και Πράξης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδρονίας και Θράκης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Το πρωί της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου 2012 οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου συγκεντρωθήκαμε στο τόσο κατάλληλο για τέτοιες περιστάσεις κτήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΞΙΟΝ, όπου παρακολουθήσαμε σύντομη αναφορά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων από τον κ. Μ. Σπανίδη και εισήγηση του κ. Θ. Μουσόπουλου – ποιητή, συγγραφέα και συντονιστή του Δικτύου Λόγου και Πράξης – για την Κατίνα Βέικου Σεραμέτη. Μια εισήγηση γεμάτη στοιχεία τοπικής ιστορίας και πνευματικής δράσης της πόλης μας κατά τον προηγούμενο αιώνα, που η Κατίνα Βέικου φώτισε με το έργο και την πολιτιστική της δράσης με τον καλύτερο τρόπο.

Έντεκα μαθητές και των τριών τάξεων διάβασαν ποιήματα και αποσπάσματα πεζών της Ξανθιώτισσας δημιουργού, αλλά και άλλων Θρακιωτών λογοτεχνών. Τρυφερό τόνο στην όλη εκδήλωση έδωσε η παρουσία της κ. Έφης Γενναδίου, κόρης της Σερεμέτη – και γιαγιά μαθήτριάς μας (!) – που μας μίλησε για την άνθρωπο (όπως σωστά το έθεσε ο κ. Μουσόπουλος) Κατινίτσα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και ορισμένοι γονείς μαθητών μας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου ΑΞΙΟΝ που διάβασαν κείμενα ήταν οι: Σπανίδου Στέλλα, Γενναδίου Έφη, Τζιαβάρας Βαγγέλης, Θεοδωρίδου Ιουλία, Χουσεΐν Μπασιά Ισά, Μπατσάκη Φαίδρα, Τσομακίδης Πέτρος, Σταματόπουλος Γιάννης, Σκανδαλιάρης Θανάσης, Κάλφα Μαρία, Πανταζίδης Αλέξανδρος, ενώ οι κυρίες Άντα Δημητριάδου και Μαρίνα Αλατά, φιλόλογοι, επιμελήθηκαν την εκδήλωση σε συνεργασία με τον κ. Ζήση Μπρούμπη, υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων των Σχολείων.

Το ΑΞΙΟΝ, που στηρίζει πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες, συγχαίρει όλους τους συντελεστές του εγχειρήματος και δηλώνει πρόθυμο να συνδράμει και πάλι σε ανάλογες δράσεις.

Κλείσιμο Μενού