25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
42η Εθνική Συνδιάσκεψη Του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος
Stockshots of the European Parliament - Flags in front of EP building in Strasbourg

42η Εθνική Συνδιάσκεψη Του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

Τρεις μαθητές της Β τάξης του ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΞΙΟΝ συμμετείχαν στο πλαίσιο της 42ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (ΕΚΝΕ) σε ένα ενημερωτικό, διαδικτυακό Pre-Event.

Η δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου2020 και είχε χαρακτήρα ενημερωτικό. Βασικός στόχος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν, μέσω μίας ευχάριστης προσομοίωσης τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος και να πληροφορηθούν αναφορικά με τους πιθανούς τρόπους ενεργοποίησής τους στο πλαίσιό του. Συγκεκριμένα, οι μαθητές Μαρκόπουλος Βαγγέλης, Τερλεμές Σπύρος ως βασικοί συμμετέχοντες και η Ιωαννίδου Αθηνά ως αναπληρωματική, από τις 10.00 π.μ. έως τις 15.30 π.μ., έλαβαν μέρος σε δόμηση ομάδων, σε ομάδες εργασίας επιτροπών και προσομοίωση της διαδικασίας της Ολομέλειας.

Προετοίμασαν και διατύπωσαν τις θέσεις τους για θέματα όπως η εξασφάλιση ασφαλούς εργασιακού χώρου για ευάλωτες ομάδες στην Ε.Ε. και η μόλυνση του περιβάλλοντος στην Ε.Ε. από την αυξανόμενη χρήση πλαστικών εν καιρώ πανδημίας.

Κλείσιμο Μενού