25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
ΑΞΙΟΙ … και στο Ευρωκοινοβούλιο

ΑΞΙΟΙ … και στο Ευρωκοινοβούλιο

euparl-front
Οι μαθητές  της Β΄ τάξης του Λυκείου  ΑΞΙΟΝ   Τσαγγαλίδου Ζωή και Δουκίδης Ιωάννης διακρίθηκαν  στην 28η Εθνική Συνδιάσκεψη Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος.

Οι  μαθητές  συμμετείχαν στη διάσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 13-15 Δεκεμβρίου 2013. Εκεί γνωρίστηκαν, συζήτησαν επίκαιρα θέματα πολιτικής, εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης και βίωσαν μια εμπειρία μη τυπικής και άτυπης μάθησης, με έμφαση στην ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 112 μαθητές από 69 σχολεία της Ελλάδας. Χωρισμένα σε  10 επιτροπές, κατέληξαν σε δέκα ψηφίσματα, τα οποία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ολομέλειας.

Οι συνεδριάσεις έγιναν στο Δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο 4ο ΓΕΛ και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η πενταμελής κριτική επιτροπή κατέληξε στην επιλογή επτά μαθητών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η μαθήτρια του Λυκείου ΑΞΙΟΝ  Τσαγγαλίδου Ζωή. Αυτοί θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 75η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου Νέων, η οποία θα λάβει χώρα στη Ρίγα της Λετονίας την άνοιξη του 2014 και θα διαρκέσει δέκα μέρες.

Επιπλέον, με σειρά κατάταξης επιλέχθηκαν άλλοι 23 μαθητές οι οποίοι είναι αναπληρωματικοί, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διεθνή fora , καθώς και σε περιφερειακές και εθνικές συνόδους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων που διεξάγονται στο εξωτερικό. Ο μαθητής του  Λυκείου ΑΞΙΟΝ Δουκίδης Ιωάννης είναι ένας από αυτούς.

Μετά την επιστροφή τους από την διάσκεψη, οι δύο διακριθέντες μαθητές ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους στο ΑΞΙΟΝ για την εμπειρία τους στη Θες/νίκη και ανέλυσαν τα οφέλη του project αυτού. Έτσι προβλέπεται να τους ακολουθήσουν πολλοί.

Τα θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που πρόσφεραν άλλη μια διάκριση στο σχολείο τους και γέμισαν εμπειρίες που τους υπόσχονται ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.

euparl1 euparl2
euparl3 euparl4
Κλείσιμο Μενού