25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Συμμετοχή του ΑΞΙΟΝ στους Αγώνες Λόγου

Συμμετοχή του ΑΞΙΟΝ στους Αγώνες Λόγου

  • Νέα

Τα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη και το Anatolia High School συνδιοργάνωσαν τη φετινή σχολική χρονιά τους Η΄ Αγώνες Λόγου την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 9-11 Φεβρουαρίου 2024, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη στη Λάρισα.

Η χαρά μας μεγάλη που βρεθήκαμε και πάλι μαζί οι φίλοι του λόγου. Μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, γονείς χειροκροτήσαμε θερμά τους νέους ρήτορες που διαγωνίστηκαν με θάρρος και παρρησία στον Αυθόρμητο Λόγο, στον Προτρεπτικό Λόγο, στην Εκφραστική Ανάγνωση και τους Διττούς Λόγους.

Οι μαθητές του Γυμνασίου ΑΞΙΟΝ:

  • Παναγιώτα Καρυώτη, Γ΄ γυμνασίου, διαγωνίστηκε στον τελικό.
  • Μπερράκ Ντελή Ογλού, Γ΄ γυμνασίου.
  • Χαρίσιος Μπάρκας, Β΄ γυμνασίου.
  • Κωνσταντίνα Καρυώτη, Α΄ γυμνασίου.
  • Ξανθούλα Κουγιού, Α΄ γυμνασίου.

Είχαν αξιόλογη παρουσία και φτάσαμε μέχρι τον τελικό, πολύ κοντά στην νίκη, αποκομίζοντας εμπειρίες και γνώσεις, εφόδια για το μέλλον.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση των παιδιών για θέματα επικαιρότητας, η ανταλλαγή απόψεων με συνομηλίκους τους και η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός τους για ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα. Τους δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να καλλιεργήσουν την ευγλωττία τους, να εκφράσουν με ευπρεπή και αποτελεσματικό τρόπο τις ανησυχίες τους και τις απόψεις τους, αλλά και να εντρυφήσουν στη λογοτεχνία, ασκούμενοι στη σωστή ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων.

Η εμπειρία της συμμετοχής θα τους προσφέρει γνώσεις, βαθύτερη σκέψη, μεστή και πλουσιότερη έκφραση, άνεση και αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία τους.

 

Υπεύθυνες εργαστηρίου λόγου & κριτές των αγώνων,
Μαρίνα Αλατά, φιλόλογος & Διευθύντρια του Γυμνασίου ΑΞΙΟΝ
Μαρία Καραπαντζίδου, φιλόλογος

Κλείσιμο Μενού