25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
ΑΞΙΟΝcamp 2017
ΑΞΙΟΝcamp 2017

ΑΞΙΟΝcamp 2017

Το Καλοκαίρι ήρθε και το ΑΞΙΟΝ δηλώνει για ένατη χρονιά παρόν.
Το μοναδικό ημερήσιο camp της περιοχής μας είναι και πάλι έτοιμο για παιχνίδι, διασκέδαση και γνώση. Ξεκινάμε στις 19 Ιουνίου αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων των δημοτικών σχολείων, ωστόσο υπάρχουν δραστηριότητες σχεδιασμένες ακόμη και για παιδιά γυμνασίου.

Δύο νέες δραστηριότητες θα λειτουργήσουν φέτος για πρώτη φορά:

 • Drone camp

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που εφαρμοζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ειδικά σχεδισμένο για παιδιά 10-15 ετών, τους εισάγει στον κόσμο των τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων και τους μαθαίνει πώς να τα χειρίζονται με ταχύτητα και δεξιοτεχνία, πώς να δημιουργούν βίντεο και πώς να κάνουν χαρτογράφηση αλλά και εναέρια έρευνα σε μια περιοχή.

Το Drone camp θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου και οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες σε 16 ανά εβδομάδα.

Drone camp
 • Coding

Η χρήση των υπολογιστών, των tablets και των smartphones έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Είναι λοιπόν κρίσιμο να μάθουμε στα παιδιά μας πώς μπορούν να προγραμματίσουν έναν υπολογιστή και όχι μόνο πώς να τον χρησιμοποιούν.

Θα ξεκινήσουμε σχεδιάζοντας και προγραμματίζοντας μικρές ίστορίες κινουμένων σχεδίων και θα φτάσουμε στο σημείο να αναπτύξουμε το δικό μας ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για παιδιά 8-12 ετών.

Βασικός σκοπός του προγράμματος και φέτος είναι ο συνδυασμός του παιχνιδιού με τη γνώση. Μπάνιο στη θάλασσα και στην πισίνα, αθλητικό παιχνίδι στις εγκαταστάσεις των σχολείων μας αλλά και εκπαίδευση μέσα από μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων δραστηριοτήτων ανάλογα την ηλικία των παιδιών.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήξη του σχολικού έτους, στις 19 Ιουνίου και θα διαρκέσει για όλο το καλοκαίρι.

Κάθε παιδί πρέπει να δηλώσει τις εβδομάδες που θα συμμετάσχει στο ΑΞΙΟΝ camp και τις δραστηριότητες που επιθυμεί να παρακολουθήσει, χωρίς να υπάρχει κάποια σύνδεση του ενός με το άλλο.

Φυσικά, θα λειτουργήσουν παράλληλα 2 ή 3 δραστηριότητες, ενώ κάποιες δραστηριότητες θα λειτουργήσουν για περισσότερες από μία εβδομάδες.

Εκτός από τις δραστηριότητες των drones και coding, θα λειτουργήσουν επίσης οι εξής δραστηριότητες:

 • Δημιουργική απασχόληση: για παιδιά 4 έως 10 ετών
 • Ρομποτική: για παιδιά 5 έως 12 ετών
 • Ρομποτική για προχωρημένους: για παιδια 8 έως 14 ετών
 • Αρχαιολογία: για παιδιά 5 έως 12 ετών
 • Μαθηματικό παιχνίδι: για παιδιά 5 έως 12 ετών
 • Αγγλικά: για παιδιά 5 έως 12 ετών
 • Φυσικές επιστήμες: για παιδιά 5 έως 12 ετών

Η δημιουργική απασχόληση θα περιλαμβάνει αθλητικό παιχνίδι και επιλεγμένα τμήματα από όλες τις δραστηριότητες που διοργανώνονται στο ΑΞΙΟΝ camp.

Στο ΑΞΙΟΝ camp μπορούν να συμμετάσχουν τα παιδιά όλων των σχολείων (νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων) της περιοχής μας, της Χρυσούπολης και της Κομοτηνής.

Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Παραλαβή των παιδιών από τα σπίτια τους με σχολικά λεωφορεία του ΑΞΙΟΝ
 • Άφιξη στο ΑΞΙΟΝ στις 8:30
 • Πρωινό 8:30-9:00
 • Ζώνη αθλητικού παιχνιδιού 9:00-11:00
 • Διάλειμμα 11:00-11:30
 • Ζώνη Α δραστηριότητας 11:30-13:00
 • Μεσημεριανό Γεύμα 13:00-13:30
 • Ζώνη Β δραστηριότητας 13:30-14:20
 • Αναχώρηση από το ΑΞΙΟΝ στις 14:30

Σε περίπτωση μπάνιου στη θάλασσα ή επίσκεψης σε κάποιο αρχαιολογικό χώρο ή μουσείο, το πρόγραμμα θα μεταβάλλεται ανάλογα.

Εξαίρεση αποτελεί το drone camp στο οποίο δεν υπάρχει ζώνη αθλητικού παιχνιδιού αλλά μόνο δραστηριότητες σχετικές με τα drones.

camp_webpage1

 

Η τιμή ανά εβδομάδα για όλα τα προγράμματα είναι 130€ εκτός από το Drone camp του οποίου η τιμή είναι 170€.

 • Έκπτωση θα γίνεται σε αδέλφια, σε μαθητές του ΑΞΙΟΝ και για συμμετοχή σε 3η, 4η κ.λπ. εβδομάδα.

Για τη σωστή λειτουργία των προγραμμάτων απαιτείται να προγραμματιστεί έγκαιρα τόσο ο απαραίτητος εξοπλισμός όσο και οι εκπαιδευτικοι που χρειάζονται. Συνεπώς είναι σημαντικό να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την έναρξη της εβδομάδας που ενδιαφέρεστε.

Η εγγραφή σας στο πρόγραμμα οριστικοποιείται με την αντίστοιχη πληρωμή, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι πριν την εβδομάδα που θα συμμετέχει το παιδί σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην περίπτωση του Drone camp όπου οι θέσεις είναι περιορισμένες, η συμμετοχή εξασφαλίζεται με την πληρωμή και όχι με τη σειρά εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Προτείνουμε να μην περιμένετε την τελευταία ημέρα διότι ενδέχεται οι θέσεις να εξαντληθούν.

Την Παρασκευή πριν την έναρξη κάθε εβδομάδας, οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται για το πρόγραμμα του σχολικού λεωφορείου.

Πληροφορίες και εγγραφές:

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι:

Μαυρίδης Ανέστης, δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ,

Παπαδοπούλου Στέλλα, γραμματειακή υποστήριξη των σχολείων ΑΞΙΟΝ.

Κλείσιμο Μενού