25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Εκδρομή στην Αθήνα

Εκδρομή στην Αθήνα

  • Νέα

Το ταξίδι της Ε’ και Στ’ Δημοτικού στην Αθήνα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τους μικρούς μας ταξιδιώτες. Καθώς αναχωρούσαν από τον τόπο τους, η ανυπομονησία και η περιέργεια των μαθητών ήταν παρούσα, ενώ οι καρδιές τους γεμίζανε με ενθουσιασμό για τις περιπέτειες που τους περίμεναν!

Μόλις έφτασαν στην Αθήνα, η πρώτη στάση τους ήταν το ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου είχαν την ευκαιρία να αισθανθούν το πνεύμα του αθλητισμού και της αθλητικής ιστορίας. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες εμβαθύνοντας στην πολιτιστική κληρονομιά της Αθήνας, κατέφθασαν στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, έναν ακόμα ναό της γνώσης και της αρχαιολογίας. Έτσι ξεκίνησαν ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο, περιηγούμενοι ανάμεσα στα αρχαία αντικείμενα και τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις. Μια περιήγηση που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα του παρελθόντος και τη συνεχή σύνδεσή του με το παρόν.

Η βόλτα συνεχίστηκε στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Υποκύπτοντας στη μαγεία του αρχαίου τόπου, ανακάλυψαν τα μυστικά μιας εποχής που σφυρηλατεί τη σημερινή πραγματικότητα. Αφιέρωσαν χρόνο στη σκέψη και την ανακάλυψη, αφού η αρχαιότητα και η ιστορία ζωντάνευσαν μπροστά τους!

Η βόλτα με το κόκκινο λεωφορείο τους έδωσε την ευκαιρία να δουν ακόμα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη. Έπειτα, η επίσκεψή τους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά τους ενέπνευσε να εξερευνήσουν τα μυστικά της φύσης, ενώ συνέχισαν την περιήγησή τους στο επιβλητικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ξεναγήθηκαν στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το ταξίδι τους συνεχίστηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ενώ ολοκλήρωσαν την πολιτιστική τους πορεία στον “Ελληνικό Κόσμο” όπου απόλαυσαν τη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση “Οι Άθλιοι”.

Η Αθήνα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη μάθηση, περιπέτεια και έμπνευση για τους μικρούς ταξιδιώτες.

Κλείσιμο Μενού