25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Εκδρομή στην Αθήνα

Εκδρομή στην Αθήνα

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη εκπαιδευτική εκδρομή της ΣΤ’ τάξης στην Αθήνα, μια εκδρομή ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, που ήρθε να συμπληρώσει βιωματικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αθήνα: Τα μνημεία και τα κτίρια διηγούνται την ιστορία» και να δημιουργήσει συναισθήματα που θα μείνουν χαραγμένα για καιρό. Άλλωστε όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης η εκπαίδευση που δε δημιουργεί συναισθήματα δεν είναι πραγματική εκπαίδευση.

Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη ξεκίνησε με μια ανάβαση στο λόφο της Ακρόπολης, όπου εκτός από ξενάγηση στα Προπύλαια, τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τον ναό της Απτέρου νίκης, το Ηρώδειο κ.α. πραγματοποιήθηκε και εκτενής συζήτηση για την πορεία των μνημείων στις διάφορες ιστορικές περιόδους. Ακολούθησε ξενάγηση αλλά και γεύμα στο υπέροχο νέο μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και μια υπέροχη βόλτα σε όλα τα τουριστικά αξιοθέατα της χριστουγεννιάτικα στολισμένης πόλης.

Επίσης, εκτός από τη Βουλή των Ελλήνων όπου οι μαθητές πραγματοποίησαν τη δική τους συνεδρίαση βιώνοντας στην πράξη την αξία του κορυφαίου δημοκρατικού θεσμού, επισκεφθήκαμε και το Εθνικό Ιστορικό μουσείο, την Παλιά Βουλή, όπου είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά μοναδικό υλικό που θα λειτουργήσει ως ιστορική πηγή για τις γνώσεις που πρόκειται να κατακτήσουν στη συνέχεια. Από το πρόγραμμα δε θα μπορούσε να λείπει και το μοναδικό μαρμάρινο στάδιο στον κόσμο, το Παναθηναϊκό Στάδιο αλλά και μια θεατρική παράσταση σε ένα σπουδαίο θέατρο, το Παλλάς.

Το μουσείο φυσικής ιστορίας Γουλανδρή, το μουσείο ψευδαισθήσεων και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την επιβλητική κατασκευή, τη λυρική σκηνή αλλά και την εθνική βιβλιοθήκη εμπλούτισαν το πρόγραμμά μας προσφέροντας στους μαθητές μας ερεθίσματα, βιώματα, εμπειρίες που δεν θα ξεχάσουν. Φυσικά δεν παραλείψαμε βόλτες σε ιστορικές γειτονιές.

Στο ΑΞΙΟΝ πιστοί στη βιωματική μάθηση βρίσκουμε πάντα τον τρόπο να κάνουμε τους μαθητές μας να βιώνουν νέες εμπειρίες, γιατί γνωρίζουμε καλά αυτό που είχε πει ο Σωκράτης, ότι το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει.

 

Κλείσιμο Μενού