25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Στις Αλυκές της Νέας Κεσσάνης

Στις Αλυκές της Νέας Κεσσάνης

  • Νέα

Αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, είναι το αλάτι, το οποίο βρίσκουμε σε κάθε σπίτι, καθώς είναι απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο τρόπος όμως που αυτό φτάνει στο τραπέζι και στο φαγητό μας δεν είναι ίσως γνωστός σε όλους. Οι κύριοι τόποι παραγωγής αλατιού στην Ελλάδα είναι οι αλυκές. Περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που «νοστιμίζουν» τη ζωή και τον τόπο μας. Στη Θράκη έχουμε την τιμή να έχουμε δύο από αυτές. Τις αλυκές Μέσης και Νέας Κεσσάνης, τις οποίες διαχειρίζεται η εταιρεία Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.

Οι Δ’ και Ε’ τάξεις του σχολείου μας, επισκέφθηκαν τις αλυκές της Νέας Κεσσάνης. Πολύ κοντά στην περιοχή μας και στο σχολείο μας. Η ημέρα επέβαλλε μια εξόρμηση στην φύση και σε ένα εναλλακτικό, διαφορετικό τοπίο από τα συνηθισμένα.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., μας ξενάγησε στο χώρο και μας έδειξε το σωρό αλατιού και τα μηχανήματα που υπήρχαν εκεί. Στη συνέχεια, μας εξήγησε αναλυτικά, βήμα – βήμα τη διαδικασία των εργασιών, της παραγωγής και συγκομιδής του αλατιού. Μας ενημέρωσε για τη σωστή χρήση του αλατιού στη διατροφή μας και μας προσκάλεσε να επανέλθουμε στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, καθώς είναι η εντυπωσιακότερη διαδικασία κατά τα λεγόμενά του.

Τέλος, μας αποχαιρέτησε δίνοντάς μας ως ενθύμιο της επίσκεψης, την ευκαιρία να ξεχυθούμε στο «λόφο» αλατιού και να πάρουμε από μια ποσότητα ως αναμνηστικό.

Κλείσιμο Μενού