25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
Σχολεία-Πρέσβεις της ΕΕ (EPAS)

Σχολεία-Πρέσβεις της ΕΕ (EPAS)

Άσκηση δημοκρατίας και ευρωπαϊκής συνείδησης για 14 Μαθητές Α και Β Λυκείου του Άξιον σε «ρόλο» Ευρωβουλευτή στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Σχολεία-Πρέσβεις της ΕΕ’ (EPAS), την Πέμπτη 18 και Παρασκευη 19 Ιανουαριου 2018 200 περίπου μαθητές της Α΄ και Β Τάξης του Λυκείου εννέα σχολείων από όλη την Ελλάδα , ανάμεσά τους και 14 μαθητές του Λυκείου Άξιον με δύο καθηγητές τους, συμμετέιχαν στο πρόγραμμα Προσομοίωσης Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η διαδικασία της προσομοίωσης συνίσταται στη συγκρότηση οκτώ επιτροπών στις οποίες κατανεμηθηκαν περίπου διακόσιοι μαθητές της Α΄ Λυκείου. Κάθε μία από αυτές τις επιτροπές πρότεινε ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση και δέχτηκε τις αντίστοιχες ερωτήσεις σε επιμέρους άρθρα του από τις υπόλοιπες επιτροπές. Στόχος ήταν μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο να προκύψουν, κατόπιν ψηφοφορίας, οκτώ νομοσχέδια που θα δίνουν λύση σε φλέγοντα ζητήματα.

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μιλησε η Ευρωβουλευτής κ. Εύα Καϊλή και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

 

Κλείσιμο Μενού