25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
«Ένα γράμμα για . . . ; »

«Ένα γράμμα για . . . ; »

Όπως μία από τις ηρωίδες του βιβλίου της Γλώσσας, η Ιωάννα, έλαβε γράμμα από τον αγαπημένο της θείο που βρίσκεται με το καράβι του στην Αφρική, έτσι και οι μικροί μαθητές της Α’ Δημοτικού, ετοίμασαν τα δικά τους γράμματα προκειμένου να τα στείλουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Έχοντας μάθει όλα τα γράμματα του αλφάβητου, οι μικροί μας μαθητές χειρίζονται πλέον το γραπτό λόγο σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Έτσι, στην ώρα Παραγωγής Λόγου πήραμε μολύβι και χαρτί και αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους χρησιμοποιώντας τον πιο παραδοσιακό τρόπο, στέλνοντάς τους ένα γράμμα.

Αφού λοιπόν γράψαμε τα νέα μας και ρωτήσαμε για τα δικά τους, εσωκλείσαμε το γράμμα σε ένα φάκελο, έξω από τον οποίο συμπληρώσαμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να φτάσει στον προορισμό του.
Επόμενος σταθμός το Ταχυδρομείο Ξάνθης. Εκεί, αφού ξεναγηθήκαμε στο χώρο και ενημερωθήκαμε από τους υπαλλήλους για τη διαδικασία αποστολής και λήψης γραμμάτων, κολλήσαμε και εμείς με τη σειρά μας τα γραμματόσημα πάνω στους φακέλους και τους αφήσαμε να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι.
Γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, νονοί και νονές, θείοι και θείες, ξαδέλφια και φίλοι…. αναμείνατε στο γραμματοκιβώτιό σας, έχετε γράμμα!

Κλείσιμο Μενού